Pirmą kartą! „SpaceX“ perrašė istoriją! (Video)  ()

Paleidimo metu pirmą kartą buvo sėkmingai pagauta pirmoji raketos pakopa – „Super Heavy“ nusileido ant paleidimo aikštelės Teksase. Tai tapo įmanoma dėl „Mechazilos“ bokšto.


Super Heavy sugauna Mechazila
Super Heavy sugauna Mechazila
© Ekrano kopija | https://x.com/_mgde_/status/1845446692457337285/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekmadienį, spalio 13 d., Elono Musko kompanija „SpaceX“ atliko penktąjį bandomąjį raketos „Starship“ skrydį, kurio metu pirmą kartą pavyko „Super Heavy“ greitintuvui saugiai nusileisti į paleidimo aikštelę.

Didžiulio pirmosios raketos pakopos greitintuvo nusileidimas Žemėje tapo įmanomas dėl naujo grįžimo metodo, naudojant dvi dideles metalines svirtis.

[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
9965 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Dėl šios naujos inžinerinės sėkmės „SpaceX“ priartėja prie daugkartinio naudojimo raketos, skirtos skrydžiams į Mėnulį ir Marsą, sukūrimo.

 

Pirmoji raketos pakopa, žinoma kaip „Super Heavy“, pakilo 7.25 val. vietos laiku (15.25 val. Lietuvos laiku) iš bendrovės kosmodromo Boka Čikoje, Teksase. Maždaug 70 km aukštyje įvyko raketos antrosios pakopos atskyrimas, kuri tęsė skrydį į kosmosą. Tuo tarpu pirmoj pakopa pradėjo grįžti į Žemę.

 

„Mechazilos“ paleidimo bokšte sumontuotos dvi didelės metalinės „rankos“. Nusileidimo metu „rankos“ sėkmingai sučiupo raketą.

„Bokštas pagavo raketą!“, – po sėkmingo nusileidimo socialiniame tinkle X rašė Elonas Muskas.

Šis naujas nusileidimo būdas yra dar vienas „SpaceX“ programos, skirtos daugkartinio naudojimo raketoms kurti, laimėjimas. Bendrovės tikslas – sukurti transporto priemonę, galinčią į orbitą nugabenti didelius krovinių kiekius, nugabenti žmones į Mėnulį NASA ir galiausiai pasiekti Marsą, o tai yra pagrindinis Musko tikslas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()