„Tai siaubinga!“ Musko misija į Marsą gali sunaikinti Raudonąją planetą (Video)  ()

„SpaceX“ kompanijos savininkas planuoja per 30 metų Marse sukurti miestą, kuriame gyvens milijonas žmonių, tačiau JK fizikas mano, kad tai turės katastrofiškų pasekmių.


Kolonija Marse
Kolonija Marse
© Spongy101010 (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Future_mars.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas teigia, kad po 30 metų Marse bus pastatytas miestas, kuriame gyvens milijonas žmonių. Tačiau fizikas ir Marso tyrinėtojas Andrew Coatesas iš Londono universiteto koledžo tvirtina, kad naujakuriai užterš Raudonąją planetą ir sukels pavojų nežemiškos gyvybės paieškoms, rašo „Daily Mail“.

Andrew Coatesas mano, kad jei žmonija nori sužinoti tiesą apie ateivių gyvenimą Marse, didžiulio žmonių skaičiaus siuntimas į Raudonąją planetą būtų pražūtingas šio pasaulio tyrinėjimui.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
7634 4

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Elono Musko pareiškimas apie planus per ateinančius 30 metų pastatyti Marse miestą, kuriame gyvens 1 milijonas žmonių, socialiniame tinkle X pasirodė spalio 13 d., iškart po sėkmingo penktojo „SpaceX“ megaraketos „Starship“ bandymo.

Primename, kad ją sudaro „Super Heavy“ raketa ir erdvėlaivis „Starship“. Pirmą kartą per visą bandymų laikotarpį nešėja ne tik sėkmingai išsiuntė erdvėlaivį į kosmosą, bet ir sėkmingai nusileido atgal ant paleidimo aikštelės.

Sėkmingas „Starship“ bandymas kelia vilčių, kad kelionės į kosmosą, įskaitant skrydžius į Mėnulį ir Marsą, gali tapti pigesnės ir efektyvesnės. „Starship“ pagalba bus galima pristatyti daugybę žmonių ir krovinių į Marsą ir Mėnulį.

 

Coatesas perspėja, kad tokio didžiulio masto žmonių gyvenvietės statyba, kaip teigia Muskas, sukels rimtų problemų mokslininkams. Coatesas priklauso komandai, ruošiančiai misiją į Marsą, kurios metu marsaeigis „Rosalind Franklin“ ieškos ateivių gyvybės ženklų Raudonojoje planetoje po jo paviršiumi.

Mokslininkai mano, kad į Marsą išsiuntus didžiulį skaičių žmonių planetos paviršius neišvengiamai bus užterštas antžemine biologine medžiaga. O tai apsunkins potencialios ateivių gyvybės paieškas. Kita vertus, antžeminė biologinė medžiaga, kurią žmonės atneš į Marsą, gali net sunaikinti galimą gyvybę Raudonojoje planetoje.

 

Coatesas mano, kad žmonės vieną dieną galės gyventi Marse, tačiau jų skaičius turėtų būti smarkiai apribotas, nes kyla Raudonosios planetos užteršimo antžeminėmis bakterijomis pavojus.

Tuo pačiu metu mokslininkas mano, kad „Starship“ erdvėlaivis leis apgyvendinti Mėnulį daugybe žmonių, ir dėl to nėra jokių problemų. Kitaip nei Marse, Mėnulyje nėra gyvybės ir nėra biologinio užteršimo pavojaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()