[Žinios trumpai] Tokios Tarptautinės kosminės stoties dar niekada nematėte: pasidalino vaizdu iš naujojo Rusijos modulio (Foto)  ()

Nepaisant to, kad Tarptautinė kosminė stotis (TKS) buvo paleista daugiau nei prieš du dešimtmečius, ji vis dar gali pateikti daug netikėtumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažiūrėkite į šią nuostabią nuotrauką. Tai žvilgsnis į Tarptautinę kosminę stotį iš neįprasto naujo kampo, t. y. naujojo Rusijos modulio.

Nuotrauka socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino NASA astronautas ir dabartinis TKS įgulos narys Thomas Marshburnas.

„Tai aš kupole, žiūriu į mūsų įspūdingos planetos vaizdus“, – rašė jis „Twitter“.

Nors Marshburnas nepatikslino, kurį rusišką modulį jis turėjo omenyje, greičiausiai tai „Prichal“ modulis, kuris 2021 m. lapkritį buvo prijungtas prie TKS. Modulis yra prijungtas prie „Nauka“ modulio, o netrukus daugiau erdvėlaivių galės prisijungti prie TKS Rusijos segmento.

 

Modulis „Nauka“ pateko į antraštes praėjusiais metais po beveik pražūtingų nesėkmių, dėl kurių TKS daugiau nei vieną kartą buvo nevaldoma. Rusija paneigė, kad astronautams kada nors grėsė rimtas pavojus, nepaisant priešingų įrodymų.

 

Šalis tikisi artimiausiu metu įkurti savo kosminę stotį, o „Nauka“ ir „Prichal“, kaip sklando gandai, bus pagrindinės stoties dalys. Taigi, pasigrožėkime nuostabiais vaizdais, kol dar galime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(7)
(6)

Komentarai ()