Kompiuterinis virusas sugebėjo patekti į orbitą  (14)

Nešiojami kompiuteriai į tarptautinę kosminę stotį (ISS) keliauja jau seniai. Tačiau šį kartą ten sugebėjo prasmukti ir pirmasis kompiuterinis virusas. NASA patvirtino, jog liepos mėnesį į ISS nuskraidintuose kompiuteriuose buvo Gammima.AG kirmino ('worm') tipo virusas. Pirmą kartą šis kenkėjas Žemėje buvo aptiktas 2007 rugpjūtį. Jo paskirtis - vogti populiarių internetinių žaidimų prisijungimo duomenis. Laimei, erdvėlaiviams jis nekenksmingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stotis neturi nuolatinio interneto ryšio, tačiau astronautai periodiškai gali siųsti elektroninius laiškus pasinaudodami Ku-diapazono pagrindiniu duomenų kanalu. NASA užtikrino, jog bet koks virusas, rastas astronautų kompiuteriuose, turi ypač mažai šansų sugadinti kurią nors stoties sistemą. Nepaisant to, kenkėjiška programa, patekusi į orbitą, sugebėjo išplisti ir kai kuriuose kituose asmeniniuose kompiuteriuose - juos įjungus į tinklą arba naudojantis USB atmintinėmis.

NASA taip pat teigia, jog tai nėra pirmas kartas, kai kompiuterinis virusas pateko į tarptautinę kosminę stotį. Šiuo metu organizacijos specialistai aiškinasi, kokiais būdais jis ten pateko.

(0)
(2)
(-2)

Komentarai (14)