Australijoje baltasis ryklys nužudė narą: paaiškino, kodėl tai įvyko  ()

Britas, kurį pernai prie Australijos krantų nužudė didysis baltasis ryklys, žuvo per „išprovokuotą incidentą“, rašo „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

35 metų nardymo instruktorius Simonas Nellistas plaukiojo netoli kranto į pietryčius nuo Sidnėjaus, kai jį iš apačios užpuolė 5 metrų ilgio ryklys, rašo „The Times of London“.

S.Nellistas, kuris vilkėjo juodą hidrokostiumą ir treniravosi plaukti labdaros tikslais, gyveno Sidnėjaus priemiestyje su savo sužadėtine australe Jessie Ho.

Tarptautinė ryklių atakų byla (ISAF), pasaulinė visų žinomų ryklių atakų duomenų bazė, dabar S.Nellisto mirtį priskyrė „išprovokuotam incidentui“, t. y. situacijai, kai žmogus netyčia arba tyčia pradeda kontaktą su rykliu.

Floridos ryklių tyrimų programos direktorius Gavinas Nayloras „The Times“ sakė, kad S.Nellist „jokiu būdu nenorėjo išprovokuoti“ ryklio, bet plaukiojo jų teritorijoje.

„Pastebėjome, kad didelė dalis atakų, apie kurias mums pranešama, įvyksta ten, kur žmonės žvejoja, o vandenyje yra žuvų arba masalo. Žvejojant masalas priplaukia arčiau kranto, o rykliai dažnai seka paskui jį“, – sakė jis.

 

Jis paaiškino, kad šios aplinkybės galėjo „sujaudinti“ ryklį arba paskatinti „netipišką elgesį“. Todėl ISAF incidentą priskyrė prie „išprovokuotų“, sakė B.Nayloras.

Žvejo nufilmuotame užpuolimo vaizdo įraše matyti, kad ryklys buvo „įsiutęs“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(7)
(-6)

Komentarai ()