Kaip iš siaubingiausio košmaro. Pasirodė šiurpios nuotraukos, kuriose – žuvis su keistu kuokšteliu iš burnos (Video)  (1)

Žvejas parodė šiurpias nuotraukas, kuriose užfiksuota žuvis su keistu kuokšteliu iš burnos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vandenynas pilnas keistų gyvių, tačiau kartais žvejams tralais pavyksta iš jūrų gelmių pagauti ką nors tikrai groteskiško ir labai baisaus. Šį kartą Rusijos šiaurės vakarinėje dalyje traleryje dirbantis žvejas Romanas Fedorcovas su kolegomis pagavo kažką tikrai nuostabaus, rašo „Daily Mail“.

Mokslininkams vis dar sunku tiksliai nustatyti, kokios rūšies žuvį sugavo žvejai, tačiau žinoma, kad šis jūrų gyventojas turi labai ilgą kūną ir trumpus pelekus.

Dėmesį patraukia ir santykinai mažos baltos karoliukų formos akys, tačiau nuostabiausia yra paslaptingas kuokštas, kuris tiesiogine to žodžio prasme kyšo iš žuvies burnos. Žvejų grobio išvaizda atrodo taip, tarsi žuvis vandenyno dugne būtų praryjusi kažką, kas atrodė kaip Ktulas (išgalvota dievybė, snaudžianti Ramiojo vandenyno dugne – Red.).

Tačiau yra ir kitas, paprastas tokios neįprastos grobio išvaizdos paaiškinimas. Pirma, keistą išvaizdą galėjo lemti mutacija, antra – gyviui greičiausiai tiesiog išvirto viduriai kylant iš didelio gylio.

 

Atkreipkite dėmesį, kad tai ne vienintelis radinys, kuriuo žvejas pasidalijo savo „Instagram“ paskyroje. Anksčiau jis jau buvo paskelbęs labai keistus jūrų gyventojus, kuriuos sutiko Norvegijos ir Barenco jūrose, taip pat tuos, kurie buvo išplauti į krantą iš Atlanto vandenyno.

 

Žvejas taip pat sakė, kad realybėje ne taip dažnai pavyksta atrasti ką nors nuostabaus žvejojant tralais. Tačiau jis taip pat pridūrė, kad beveik bet kurį jūros gyvį galima nufotografuoti taip, kad jis atrodytų kaip pabaisa iš giliausių gelmių.

Jis taip pat pažymi, kad paprastai didžioji dalis tralais sugautų gyvių žūva juos keliant iš gelmių į jūros paviršių. Faktas yra tas, kad dauguma žuvų tiesiog negali pakęsti slėgio skirtumo. Toliau toks laimikis perdirbamas į žuvų miltus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(2)
(4)

Komentarai (1)