Košmaras Amerikoje. Niujorkas atrodo kaip iš apokaliptinių filmų siužeto  ()

Kanadoje siautėja intensyvūs miškų gaisrai. Dūmai pasiekė Jungtines Amerikos Valstijas, kurios nuo gegužės mėn. paskelbė kelis perspėjimus dėl oro kokybės, praneša „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį JAV Aplinkos apsaugos agentūra (EPA) paskelbė blogos oro kokybės perspėjimą dalyje valstijų.

Kas vyksta?

Nuo praėjusio mėnesio Kanados miškų gaisrų dūmai keliauja į Jungtines Valstijas. Naujausi gaisrai netoli Kvebeko dega jau bent kelias dienas.

EPA teigimu, tikėtinas miglotas dangus, sumažėjęs matomumas ir degančios medienos kvapas. Dėl šių priežasčių Niujorkas atrodo kaip iš apokaliptinių filmų siužeto.

Kas kelia didžiausią susirūpinimą?

Oro kokybės pavojaus signalai skelbiami dėl kelių veiksnių, įskaitant smulkiųjų dalelių, vadinamųjų KD 2,5, kurios gali dirginti plaučius, aptikimą.

„Viršutiniuose kvėpavimo takuose turime apsauginius mechanizmus, kurie sulaiko didesnes daleles ir neleidžia joms patekti į plaučius. Šios dalelės yra tinkamo dydžio, kad įveiktų šias apsaugas“, – sakė daktaras Davidas Hillas, pulmonologas iš Voterberio ir Amerikos plaučių asociacijos nacionalinės direktorių valdybos narys, – „Kai tos dalelės patenka į kvėpavimo takus, jos sukelia uždegiminę organizmo reakciją.“

Ilinojaus valstijos klimatologas Trentas Fordas sakė, kad dėl sausų ir šiltų orų aukštutiniuose Vidurio Vakaruose susidariusios atmosferos sąlygos sudarė aplinką mažoms kietosioms dalelėms nukeliauti šimtus kilometrų nuo Kanados gaisrų ir išsilaikyti ore kelias dienas.

Kam kyla pavojus?

 

Padidėjusios taršos smulkiosiomis dalelėmis poveikis gali paveikti plaučius ir širdį.

Jautrios grupės – vaikai, vyresnio amžiaus žmonės ir žmonės, sergantys plaučių ligomis, pavyzdžiui, astma ir lėtine obstrukcine plaučių liga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()