[ŽT] Mirtina dvikova. Lūšis puola gyvatę. Nufilmuota, kas laimi (Video)  ()

Laukinės gamtos fotografams pavyksta užfiksuoti neįtikėtinus kadrus, kuriuose laukiniai gyvūnai daro tai, ko mes patys niekada nepamatytume.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laukinės gamtos fotografas Robertas Martinezas užfiksavo lūšies ir barškuolės susidūrimą. Epinis mūšis buvo nufilmuotas Los Andželo nacionaliniame miške.

Lūšis, išgirdusi barškuolę, ima ją medžioti. Kiek pasigalinėjusi su gyvate, lūšis galiausiai griebia barškuolę už gerklės. Gyvatei nebuvo jokių šansų išgyventi.

Lūšys yra aktyvios naktimis ir sutemomis, dieną pasislėpusios tankmėje ilsisi. Jeigu junta maisto trūkumą, gali medžioti ir dieną. Minta pelėmis, pelėnais, paukščiais, kiškiais, stirnomis, elniais, įskaitant šiauriniais, tauriaisiais ir dėmėtaisiais. Dažniausiai puola silpnesnius, paliegusius žvėrelius. Lyginant su kitais katiniais, paprastoji lūšis labai stiprus plėšrūnas, galintys nugalabyti keturis kartus už save stambesnę auką.

 

Paprastoji lūšis stipresnė už šunį (pvz., vokiečių aviganį). Anot rusų gamtininko Michailo Arsenjevičiaus Krečmaro (rus. Михаи́л Арсе́ньевич Кре́чмар), „paprastosios lūšies patinas lengvai susidoroja su už save dvigubai stambesniu ir treniruotu vokiečių aviganiu. Žudo lapes, kiaunes, bet jų neėda“.

Žmogaus užpuolimo atvejų nėra užregistruota, nors jo beveik nevengia, bado metu gali užklysti ir į gyvenvietes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: