Atsivėrė tikras pragaras. Nušluotas ištisas miestas, dešimtys žuvusių. Skelbiami šiurpūs vaizdai (Video)  ()

Dėl gaisro buvo apgadinta arba sugriauta maždaug 1000 pastatų, o žmonėms teko gelbėtis nuo gaisro Ramiajame vandenyne. Valdžia įsitikinusi, kad aukų tik daugės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gaisrai Maui saloje, Havajuose, nusinešė mažiausiai 55 žmonių gyvybes, o kurortinis Lahainos miestelis virto rūkstančiais griuvėsiais, kuriems atstatyti prireiks metų ir milijardų dolerių, rugpjūčio 10 d. pranešė Havajų pareigūnai. Apie tai rašo „Reuters“.

Vietos valdžios vertinimais, dėl gaisro buvo apgadinta arba sugriauta apie 1000 pastatų, tūkstančius žmonių reikia apgyvendinti saugioje vietoje.

Rugpjūčio 9 d. kilus mažiausiai trims dideliems gaisrams, kurie atkirto vakarinę salos dalį, įsisiautėjęs gaisras išplito visoje Maui. Kai kurie žmonės nuo liepsnų išsigelbėjo įšokę į Ramųjį vandenyną.

 

Tūkstančiai turistų bandė išvykti iš Maui, daugelis jų įstrigo oro uoste laukdami skrydžių. Nemažai žmonių apdegė ir apsinuodijo dūmais. Paieškos ir gelbėjimo operacijos tęsiasi.

 

„Tai buvo atostogos, kurios virto košmaru. Visur girdėjau sprogimus, girdėjau riksmus, o kai kurie žmonės nespėjo pabėgti. Man taip liūdna. Plaukėme beveik keturias valandas“, – pasakojo vienas turistas, išgelbėjęs vandenyne ir laikydamasis medžio gabalų.

Gaisras sudegino ištisus Lahaina rajonus vakarinėje salos pusėje. Miestas yra vienas iš pagrindinių Maui lankytinų vietų ir kasmet pritraukia 2 milijonus turistų arba beveik 80 % salos lankytojų.

 

Gaisrai buvo didžiausia nelaimė Havajuose nuo 1960 m. kai cunamis nusinešė 61 žmogaus gyvybę.

 

Valstijos gubernatorius Joshas Greenas pokalbyje su žurnalistais sakė, kad žmonių, žuvusių per miškų gaisrus Havajuose, skaičius didės.

„1960 m. žuvo 61 žmogus, kai salą užgriuvo didelė banga. Bijau, kad šį kartą bendras žuvusiųjų skaičius bus daug didesnis“, - sakė jis.

Pareigūnai sakė, kad Maui miškų gaisrų priežastis dar nenustatyta, tačiau Nacionalinė orų tarnyba nurodė, kad juos sukėlė sausa augmenija, stiprus vėjas ir žema drėgmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: