Mielumo įsikūnijimas. Nikaragvos zoologijos sode gimė unikali albinosė puma (Foto, Video)  ()

Nikaragvos zoologijos sode gimė unikali albinosė puma. Iš viso pasaulyje žinomi keturi tokie atvejai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nikaragvos zoologijos sode puma pagimdė retą albinosą jauniklį. Tai unikalus reiškinys, nes pasaulyje žinomi tik keturi tokie atvejai. Taigi, Nikaragva tapo pirmąja šalimi Centrinėje Amerikoje, kurioje gimė albinosas pumos jauniklis.

Apie tai rašo „Canal 4“.

Baltos spalvos puma gimė Tomás Belt zoologijos sode Chuigalpoje ir, pasak zoologijos sodo veterinarijos gydytojo Carloso Molinos, laikosi taip pat gerai, kaip ir kiti du su ja gimę pumiukai. Jaunikliai gimė prieš mėnesį, tačiau jų gimimas buvo laikomas paslaptyje, nes buvo neaišku, ar mažyliai išgyvens.

Mažylė vardo dar neturi, tačiau veterinarijos gydytoja tikina, kad mažoji puma sveika ir gerai maitinasi. Bet visuomenei ji bus parodyta ne anksčiau kaip po trijų mėnesių.

Be to, pumoms albinosėms reikia ypatingos priežiūros ir jos yra pažeidžiamos saulės spindulių.

Mažosios pumos dabar laikomos atskirame aptvare, kad mama nepatirtų streso ir nesupainiotų pašalinių žmonių kvapų su ką tik gimusių pumiukų kvapais, dėl kurių ji galėtų juos pulti. Kitame aptvare laikomas ir mažylių tėvas, mat pumų patinai savo palikuonis dažnai žudo.

Tačiau socialiniuose tinkluose jau pasirodė kelios mažųjų pumų nuotraukos su mama. Vardų jie dar neturi, o lytis kol kas neskelbiama.

Vienas didžiausių iššūkių laukinėje gamtoje, su kuriuo susiduria albinosai, yra prisitaikymas prie aplinkos. Daugeliu atvejų vienintelė jų išlikimą garantuojanti alternatyva yra gyvenimas zoologijos sode.

 

Pumos paprastai turi tamsiai rudą arba juodą kailį be jokių skiriamųjų ženklų. Tačiau dėl balto kailio jos atsidurs nepalankioje padėtyje natūralioje buveinėje, nes be maskuotės jos tampa lengvu grobiu.

 

Pumos aptinkamos Šiaurės ir Pietų Amerikos žemynuose.

Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga teigia, kad pumos Vakarų pusrutulyje turi didžiausią geografinį paplitimą iš visų sausumos žinduolių, nors po europiečių kolonizacijos rytinėje Šiaurės Amerikos pusėje jos praktiškai išnyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()