Monstras iš košmarų. Šio kraupaus padaro nenorėtumėte sutikti. Ilgis iki 3 m! (Video)  ()

Big Daddy yra japoniškas vorinis krabas. Jo kūno ilgis nuo vienos kojos galiuko iki kitos kojos galiuko siekia 3,11 metrus. Šiam krabui taip pat priklauso ilgiausios krabo kojos rekordas – neįtikėtinas 1,3 metro ilgis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Monstras iš košmarų. Šio kraupaus padaro nenorėtumėte sutikti.

Jei filmo kūrėjai kada nors nuspręstų sukurti filmą apie didžiulį krabą, kuris puola žmones vandenyne, jis tikriausiai atrodytų kaip krabas, vadinamas Big Daddy (liet. Didysis tėtušis). Mokslininkai išmatavo jo matmenis ir padarė išvadą, kad šis padaras yra dižiausias krabas Žemėje, rašo IFLScience.

Tyrėjai teigia, kad Big Daddy yra didžiausias vėžiagyvis, kada nors rastas nelaisvėje. Visai gali būti, kad kažkur vandenyne gyvena milžinas dar didesnėmis kojomis.

Big Daddy yra japoniškas vorinis krabas. Jo kūno ilgis nuo vienos kojos galiuko iki kitos gojos galiuko siekia 3,11 metro ilgį. Šiam krabui taip pat priklauso ilgiausios krabo kojos rekordas – neįtikėtinas 1,3 metro ilgis.

Didžiausio krabo gyvenimas vos nesibaigė ankstyva mirtimi žuvies turguje Japonijoje. Laimei, krabas į akis krito „Sea Life Blackpool“ akvariumo atstovui, kuris jį įsigijo ir pristatė į akvariumą Anglijoje. Japoniškas vorinis krabas ilgą laiką praleido žmonių kompanijoje, kol nugaišo 2016 m., sulaukęs 80 metų.

Pasak Scotto Blackerio, kuris yra „Sea Life Blackpool“ akvariumo kuratorius, Big Daddy mokslininkams buvo tarsi šeimos narys. Tyrėjai teigia, kad krabas tikriausiai buvo „labai senas ir mirė nuo senatvės“.

 

Atkreipkite dėmesį, kad japoniniai voriniai krabai (Macrocheira kaempferi), paprastai gyvena nuo 50 iki 100 metų. Įdomu tai, kad krabų kūnas nustoja augti, kai jie pasiekia brandą, tačiau taip nėra jų kojų atveju – šios galūnės ir toliau auga didžiąją jų gyvenimo dalį.

Japoniškas šių krabų pavadinimas yra „taka-ashi-gani“, kuris verčiamas kaip „krabas aukštomis kojomis“. Mokslininkai pastebi, kad krabų kūnas paprastai siekia apie 40 centimetrų plotį, o jų kojos gali užaugti iki neįtikėtinų 2 metrų ilgio.

 

Yra žinoma, kad ilgos kojos padeda krabams judėti vandenyno dugnu tarp įvairių augalų. Jie taip pat naudoja savo kojas, kad atidarytų moliuskų kiautus ir renka jūrines kempines, kurias kaip kamufliažą pritvirtina prie savo kiautų.

Krabas yra oranžinis, su baltomis dėmėmis. Minta moliuskais, dvėseliena (jei randa). Randami nuo 50 iki 600 metrų gylyje, ieškodami maisto savo ilgomis kojomis labai lėtai žingsniuoja dugnu. Nors ir grėsmingos išvaizdos, jis aprašomas kaip nelabai agresyvus gyvūnas, nors savo žnyplėmis gali rimtai sužaloti žmogų.

Laukinėje gamtoje japoniniai voriniai krabai retai sutinkami. Poravimosi sezono metu jie išropoja į seklumą, o tai kelia pavojų jų gyvybei. Taip pat šie krabai yra žvejojami tinklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()