Ne tik meilūs ir žaismingi: 10 pačių ištikimiausių ir sargiausių šunų veislių  ()

Aktyvų gyvenimo būdą gyvenantys žmonės dažniausiai nori įsigyti didesnį šunį, alergiški žmonės dažniausiai ieško hipoalerginio šuns, tačiau kai kurie ieško šuns, kuris padėtų jiems jaustis saugiau savo namuose, o daugelis sarginių šunų yra meilūs ir ištikimi, todėl jie gali būti puikūs šeimos augintiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos kinologų klubo duomenimis, per pastaruosius dvejus metus naminių šunų skaičius išaugo. Tačiau Jungtinėje Karalystėje oficialiai turėdami 221 skirtingų šunų veislių prieš išsirinkdami tobulą šuniuką turite nemažai ką žinoti. Štai 10 geriausių šunų veislių, kurios, pasak Amerikos kinologų klubo, gali apsaugoti jūsų turtą ir šeimą.

1. Stafordšyro bulterjeras

Vienas populiariausių pasirinkimų Jungtinėje Karalystėje – Stafordšyro bulterjerai iš pradžių buvo išveisti kovoms ir iš jų buvo padaryti drąsūs, kompaktiški raumeningi ir atkaklūs sargybiniai šunys. Jie taip pat yra neįtikėtinai ištikimi ir meilūs.

2. Rotveileris

Blogą reputaciją dėl agresyvumo turinti veislė, tačiau gerai išauklėtas rotveileris agresiją rodo tik tada, kai jam, jo namams ar šeimai kyla grėsmė. Kai nevykdo sarginio šuns pareigų, jie yra ramūs, pasitikintys savimi, meilūs ir žaismingi.

3. Australų aviganis

Nepaisant pavadinimo, australų aviganis yra veislė, kuri iš tikrųjų buvo išvesta JAV. Pavadinimas kilęs iš Ispanijos Astūrijos srities, iš kur ir buvo atsekamos jos ištakos. Tradiciškai naudojamas kaip ganyklinis šuo, tačiau ši veislė yra tokia pat drąsi, kaip ir graži – be to, puikiai sutaria su mažais vaikais.

4. Tibeto mastifas

Tibeto mastifai, pasižymintys išskirtiniu storu kailiu skirtu šaltam klimatui, yra ištikimi ir meilūs savo artimiesiems, tačiau nepageidaujamus svečius atstumia žiauriai.

 

5. Vokiečių aviganis

Ne veltui vokiečių aviganiai yra populiarūs policijoje ir kariuomenėje – jie yra budrūs, greiti, stiprūs ir puikūs sargybiniai šunys. Šios populiarios veislės šunys nuolat patenka į kasmetinį mėgstamiausių Jungtinės Karalystės šunų dešimtuką – taip pat yra meilūs ir puikiai sutaria su vaikais.

6. Akita

Kilę iš Japonijos, kur jie garbinami kaip šeimos gynėjai, akitos pasižymi ypatingu budrumu ir nepasitikėjimu nepažįstamaisiais, todėl jais galima pasitikėti ir užtikrinti jūsų saugumą. Jie taip pat žaismingi ir mėgsta žmogaus draugiją.

7. Dobermanų pinčeris

Dobermanų pinčeris yra greita ir kilni veislė, kurią Amerikos kinologų klubas vadina „nepakartojamai bebaime ir budria“.

 

8. Bokseris

Vokietijoje išvesti kaip medžiokliniai šunys, bokseriai labai rimtai imsis šeimos apsaugos darbo, tačiau taip pat yra labai meilūs.

9. Bulmastifas

Bulmastifai yra bauginančios reputacijos sarginių šunų veislė – dėl to, kad XIX a. jie saugojo medžiotojų valdas. Ne tarnybos metu jie yra meilūs ir lengvai bendraujantys, nors kartais mažiau tolerantiški kitiems šunims.

10. Boceronas

Dėl savo raudonų „kojinių“ dar vadinamas Bas Rouge (raudonkojnis) – tai šuo, kuris iš pradžių buvo naudojamas gyvuliams ganyti Vidurio Prancūzijoje. Dabar jis žinomas kaip vienas geriausių pasaulyje sarginių šunų, pasižymintis ypač aštria klausa.

Parengta pagal scotsman.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(4)
(11)

Komentarai ()