Žudikai puola valtis. Jūreiviai rado „slaptąjį ginklą“ prieš orkų atakas  (3)

Jūreiviai pasidalijo patarimu, kaip išvengti jūrų plėšrūnų užpuolimo Gibraltaro sąsiauryje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu vis daugėja pranešimų apie pietvakarių Europoje esančiame Gibraltaro sąsiauryje turistinius laivus atakuojančius žudikus. Pirmieji pranešimai apie išpuolius pasirodė dar 2020 m., o pastaruoju metu orkos patobulino savo taktiką, rašo „Daily Mail“.

Paskutinis incidentas įvyko spalio 31 d., kai orkos užpuolė lenkų jachtą: jos 45 minutes atakavo valtį, kuri vėliau nuskendo dėl korpuso pažeidimo. Laimei, laive buvę žmonės buvo išgelbėti.

Tokie išpuoliai regione tapo didele problema, o mokslininkai vis dar negali paaiškinti tokio keisto orkų elgesio. Tačiau vis dar egzistuoja kelios teorijos. Manoma, kad vieną pirmųjų išpuolių įvykdė patelė, kuri anksčiau buvo sužalota, kai susidūrė su valtimi, o vėliau tokio elgesio išmokė kitas orkas. Kita teorija teigia, kad toks orkų elgesys yra visai ne agresyvus, o žaismingas.

Vienaip ar kitaip, jūreiviai pavargo nuo orkų atakų. Jie skelbia radę „slaptąjį ginklą“ prieš orkų atakas.

Orkoms gąsdinti jūreiviai pasitelkia sunkiojo metalo stiliaus muziką. Manoma, kad šis metodas tikrai veikia. Pasak vieno iš jūreivių, prie jo valties priplaukė orkos, ketindamos užpulti valtį, tačiau išgirdusios muziką, jos tiesiog apsisuko ir dingo.

 

Tačiau ne visi jūreiviai sutinka, kad šis „slaptas ginklas“ veikia. Pasak vokiečių buriuotojo Floriano Rutscho, vykdančio keliones katamaranu Iberijos pusiasalyje, jis taip pat išbandė panašų būdą, tačiau jis nepasiteisino. Pasak vyro, jis su komanda bandė įjungti garsią agresyvią muziką ir net barstyti smėlį į vandenį, tačiau visa tai nepadėjo išgąsdinti orkų.

Kaip bebūtų, net „Spotify“ pasirodė grojaraštis „Metal for Orcas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: