Siaubinga. Kažkas kapodavo ruonių galvas. Po 7 metų rastas netikėtas kaltininkas  ()

Negailestingas mėsininkas. Mokslininkai paplūdimiuose rado tą, kuris nurovė ruoniams galvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siaubinga. Kažkas kapodavo ruonių galvas. Mokslininkų tyrimas truko beveik 7 metus, tačiau galiausiai pavyko surasti žudiką – nusikaltėlis nustebino mokslininkus.

Nuo 2016 metų Kalifornijos pakrantėje veikė nežinomas serijinis žudikas, kuris nukapodavo ruonių jaunikliams galvas. Mokslininkai kasmet paplūdimyje rasdavo dešimtis nukirstų gyvūnų kūnų, tačiau negalėjo suprasti, kas atsakingas už šiuos nusikaltimus, rašo „Daily Mail“.

Iš pradžių tyrėjai baiminosi, kad už šiuos nusikaltimus atsakingas žmogus, tačiau pjūviai buvo netolygūs ir ne tokie tikslūs, nei tuo atveju, jei jie būtų padaryti peiliu. Dėl to mokslininkai pradėjo tirti šį nusikaltimą: pakrantėje šiauriniame valstijos regione buvo įrengtos specialios kamerų gaudyklės, o mokslininkai ėmė laukti, tikėdamiesi, kad žudikas pateks į kameros matymo lauką.

Tai užtruko beveik 7 metus, bet, laimei, mokslininkams vis tiek pavyko rasti žudiką, o jo tapatybė nustebino mokslininkus. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip kojotas suglebusį ruonio jauniklio kūną tempia link kameros ir nukanda galvą. Šis vaizdo įrašas patvirtino, kad kai kuriuose Kalifornijos regionuose gyvūnai minta ruoniais.

 

Tyrimo autoriai pažymi, kad kol kas negali publikuoti vaizdo įrašo su kojotu, nes atliekami papildomi tyrimai, tačiau mokslininkai vaizdo įrašu žada pasidalinti kiek vėliau. Mokslininkų teigimu, tai, ką jie matė filmuotoje medžiagoje, „buvo siaubinga“.

Mokslininkų teigimu, kojotai ir ruoniai egzistuoja toje pačioje buveinėje, tačiau ankstesni tyrimai jau parodė, kad keturkojai plėšrūnai yra gana pajėgūs sumedžioti jūrų gyventojus. Tyrimo autoriai dabar mano, kad kojotai yra atsakingi už visus galvų nukirtimus keturiose vietose palei šiaurinę Kalifornijos pakrantę. Tačiau komanda pažymi, kad norint išsiaiškinti, kodėl kojotai minta tik ruonių galvomis, o kūną palieka paplūdimyje, reikia atlikti daugiau tyrimų.

 

Pirmą kartą 2016 metais Kalifornijos paplūdimyje buvo aptiktas ruonio jauniklio kūnas be galvos. Tuomet gyvūno kūną aptikęs vietos gyventojas sakė, kad pjūvių ant kūno nėra, tačiau ruonio galva esą pašalinta „chirurginiu būdu“. Dėl to atsirado įvairių teorijų: viena kėlė prielaidą, kad tai galėjo įvykdyti žmogus, antroji – kad ruonis tapo laivo propelerio auka. Laimei, po 7 metų mokslininkams vis tiek pavyko rasti tikrąjį žudiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()