„60 000 gyventojų liko be elektros ir šilumos.“ Smogė -25 °C speigas. Masiškai sprogsta užšalę radiatoriai (Foto, Video)  ()

Rusijos miestas Podolskas jau daugiau nei dvi paras gyvena be elektros ir šilumos tiekimo siaučiant žvarbiam šalčiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol Kremlius išleidžia milijardus dolerių karui prieš Ukrainą, Rusijos Federacija susiduria su rimtomis problemomis. Šalčių įkarštyje Maskvos sritis dėl didelių avarijų liko be elektros ir šilumos.

Sunkiausia padėtis stebima Rusijos mieste Podolske (Maskvos sritis). Žmonės vietiniuose socialiniuose tinkluose prašo pagalbos.

Podolske visas Klimovsko rajonas, kuriame gyvena beveik 60 000 gyventojų, liko be elektros ir šilumos. Jau daugiau nei dvi dienas nepavyksta sutaisyti iš šilumos trasos avarijos.

Šilumos tinklų avarija įvyko, kai Maskvos sritį užklupo -25 °C ir didesni šalčiai. Žmonės skundžiasi, kad butuose temperatūra artėja prie minuso, masiškai sprogsta užšalę radiatoriai, žmonės priversti sėdėti namuose su striukėmis, kepurėmis ir auliniais batais.

 

Rusijos valdžia žada kuo greičiau normalizuoti situaciją, tačiau jokios pažangos nepastebėta. Gyventojams dovanojamos antklodės, o Podolsko centre pradėjo veikti lauko virtuvė, siūlanti nemokamos karštos košės ir arbatos. Tačiau vietos gyventojai tokią pagalbą suvokė kaip pasityčiojimą.

 

Šilumos ir elektros problemos taip pat pastebimos kitose Rusijos Maskvos srities vietovėse, taip pat pačioje Maskvoje. Rusijos valdžia pranešė apie avarijų padarinių likvidavimą, tačiau rusai tvirtina, kad šiluma ir elektra visa dar dingusi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(1)
(117)

Komentarai ()