Po atradimo gyveno mėnesį... Žiauriai nužudyta didžiausia pasaulyje gyvatė. Kas nutiko (Foto, Video)  (1)

Vidury miško rastas 200 kilogramų sveriančios gyvatės kūnas – milžiniška gyvatė gyveno tik mėnesį po to, kai ją atrado biologai.


Šiaurinė žalioji anakonda. Šalia jos prof. Vonkas
Šiaurinė žalioji anakonda. Šalia jos prof. Vonkas
© Denn Dunham (stop kadras) | https://twitter.com/DennD68/status/1760132124433121515?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1760132124433121515%7Ctwgr%5E333725f613aebba6728b58173c14c1de6ad

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-28 Po atradimo gyveno mėnesį... Žiauriai nužudyta didžiausia pasaulyje gyvatė. Kas nutiko (Foto, Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 m. vasario pabaigoje Amazonės miškuose Brazilijoje biologai aptiko neįtikėtinai didelę šiaurinę žaliąją anakondą, kuri buvo pavadinta Ana Julia. Jos ilgis siekė neįtikėtinus beveik 8 metrus, o svoris – apie 200 kilogramų.

Vėliau mokslininkai taip pat nustatė, kad Ana Julia iš tikrųjų priklauso visiškai naujai rūšiai – tai įrodė milžiniškos gyvatės DNR skirtumas nuo kitų anakondų, rašo „Daily Mail“.

Deja, didžiausia pasaulyje gyvatė gyveno kiek daugiau nei mėnesį po to, kai ją atrado 15 biologų grupė. Jos kūnas buvo rastas Formosos upėje Bonito kaime, Pietų Mato Groso (Mato Grosso do Sul) valstijoje, pietų Brazilijoje. Manoma, kad didžiausią gyvatę pasaulyje nušovė vietiniai medžiotojai.

[Super-pasiūlymas!] Iš Vokietijos 20 vnt. smūginių galvučių rinkinys tik 39,99€. Būtinas kiekvieno garaže. Ribotas kiekis
4727

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos, labai retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Išsamiau

Biologus, atradusius naują rūšį, toks įvykių posūkis nuliūdino. Pasak biologo profesoriaus Freeko Vonko, išgirdus šią naujieną, jis labai nusiminė ir supyko. Šiuo metu nėra oficialaus patvirtinimo apie milžiniškos anakondos mirties priežastį, tačiau keli šaltiniai teigia, kad ją nušovė medžiotojai.

Tyrėjai pastebi, kad šių metų vasarį milžiniška gyvatė atrodė gana sveika ir tikriausiai buvo pačiame jėgų žydėjime. Biologai įsitikinę, kad artimiausiais metais Ana Julia galėjo susilaukti stambių palikuonių.

Negana to, profesorius Vonkas milžiniškos gyvatės nužudymą laiko „niokojančiu smūgiu vietos biologinei įvairovei“.

 

Profesorius Vonkas taip pat tvirtina, kad Ana Julia buvo didžiausia gyvatė, kurią jis kada nors matė. Taip pat buvo manoma, kad tai yra didžiausia gyvatė pasaulyje – iš tikrųjų profesorius Vonkas šios naujos šiaurinės žaliosios anakondos rūšies atradimą vadina „savo mokslinės karjeros akcentu“.

Tik prieš mėnesį profesoriui pavyko nufilmuoti neįtikėtinus kadrus, kaip su šia didžiule gyvate plaukiojo Amazonės vandenyse. Vaizdo įraše matyti, kad gyvatė buvo stora kaip automobilio padanga.

 

Anot laukinės gamtos filmų kūrėjo Cristiano Dimitris, upėje rasta negyva gyvatė yra tokia pati, kokią prieš mėnesį aprašė biologai. Siekdamas įsitikinti, ar jis teisus, Dimitris palygino žymes ant anakondos snukio. Tai tikrai buvo Ana Julia.

Didžiausios pasaulyje gyvatės mirtį patvirtino ir San Paulo universiteto anakondų ekspertė ir tyrinėtoja Juliana Terra, kuri Aną Julią vadina „Bonito regiono simboliu“.

Pažymėtina, kad anksčiau buvo manoma, kad Amazonėje gyvena tik viena žaliųjų anakondų rūšis, vadinama milžiniškąja anakonda. Tačiau 2024-ųjų vasarį viskas pasikeitė, kai mokslininkai aptiko milžinišką gyvatę ir išanalizavo jos DNR. Dėl to pavyko išsiaiškinti, kad didžiulė Amazonės gyvatė iš tikrųjų priklauso visiškai naujai rūšiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(11)
(2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: