140 metų nematytas įvykis. „Pajuto milijonai.“ Niujorką sukrėtė žemės drebėjimas (Video)  (2)

Penktadienį, balandžio 5 d., Niujorko valstijoje įvyko itin retas reiškinys – miestą sukrėtė 4,8 balo žemės drebėjimas.


Laisvės statula žemės drebėjimo metu
Laisvės statula žemės drebėjimo metu
© EarthCam (stop kadras) | https://twitter.com/EarthCam/status/1776293926011367717?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1776293926011367717%7Ctwgr%5E19247f30bbe523dc7b3db286c005b1ca31cfd

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV geologijos tarnyba teigia, kad žemės drebėjimas įvyko 10:23 val. vietos laiku. Jo epicentras buvo maždaug už 48 kilometrų nuo Niujorko, Niuarke, Naujajame Džersyje. Skelbiama, kad tai stipriausias žemės drebėjimas regione nuo 1884 metų.

Žemės drebėjimą pajuto ir Norfolko, Virdžinijos, Filadelfijos, Bostono ir Meino gyventojai. Geologijos tarnybos seismologas Paulas Earle'as pabrėžė, kad drebėjimą pajuto milijonai žmonių.

Ekspertas atkreipė dėmesį, kad žemės drebėjimas yra palyginti silpnas. Tokio tipo žemės drebėjimai paprastai trunka tik sekundę ar dvi. Jis nurodė, kad po šio žemės drebėjimo po kelių mėnesių ar savaičių gali kilti dar vienas smūgis.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8512 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Skelbiama, kad žemės drebėjimas žalos nepadarė ir niekas nenukentėjo.

„Man viskas gerai“, – paskelbta „Empire State Building“ dangoraižio X paskyroje.

 

JT būstinėje Niujorke laikinai sustabdytas Saugumo Tarybos posėdis dėl padėties Gazos Ruože.

Daugelio gyventojų mobiliuosiuose telefonuose nuskambėjo įspėjamieji pranešimai. „Gyventojams patariama likti patalpose ir susižeidus skambinti 911“, – nurodė perspėjimo sistema.

 

Skrydžiai buvo laikinai sustabdyti keliuose regiono oro uostuose, įskaitant Niujorko LaGuardia oro uostą, Niuarko oro uostą Naujajame Džersyje.

Socialinių tinklų vartotojai pranešė, kad žemės drebėjimas buvo juntamas nuo Filadelfijos iki Niujorko ir į rytus iki Long Ailendo.

Kai kurie juokaudami klausė, ar žemės drebėjimas likus kelioms dienoms iki balandžio 8-osios Saulės užtemimo reiškia pasaulio pabaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(3)
(0)

Komentarai (2)