Laikas bėga. Skelbiama sekančio didžiojo išmirimo Žemėje data  (8)

Klimatologas pateikė savo ateities prognozę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klimatologas Kunio Kaiho iš Japonijos sukūrė naują grafiką, rodantį masinį rūšių nykimą. Jis taip pat kalbėjo apie tai, kada gali ateiti kita pasaulio pabaiga. Jis taip pat pabrėžė, kad kitas išnykimas mūsų planetoje bus jau šeštasis.

Apie tai rašo „Biogeosciences“.

Per pastaruosius 540 milijonų metų mūsų planeta per gana trumpą laiką ne kartą prarado didžiąją dalį savo rūšių įvairovės. Tokie įvykiai vadinami masiniais išmirimais ir dažnai vyksta po pasaulinių klimato pokyčių: atšalimo ar atšilimo.

Kaiho bandė kiekybiškai įvertinti ryšį tarp vidutinės Žemės temperatūros ir planetos biologinės įvairovės. Jis išsiaiškino, kad yra linijinis ryšys. Kuo labiau kinta temperatūra, tuo labiau pastebimas biologinės įvairovės pokytis.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video, „TOMSHOO“, „WKERSIY“)
2233 2

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ypatingai geros kainos

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tyrimo metu buvo atsižvelgta į įvairius su žmogaus veikla susijusius veiksnius. Jis nustatė, kad dėl visuotinio atšilimo ir daugelio kitų priežasčių greitai gali išnykti visų rūšių gyviai. Taip atsitiks, jei žmonės nepradės dėti pastangų pakeisti situaciją. Masinis išnykimas mūsų planetai bus šeštasis.

Daugelis ekspertų mano, kad išnykimas įvyks iki 2100 m. Kunio Kaiho skaičiavimai parodė, kad šie duomenys buvo gerokai perdėti. Klimatologas mano, kad tik iki 2500 metų vidutinė temperatūra planetoje gali pakilti iki kritinio lygio. Ekspertas išanalizavo informaciją apie temperatūrą praeitų išnykimų metu. Taip pat buvo atsižvelgta į duomenis apie išnykusias rūšis.

 

Tada buvo atlikta lyginamoji gautų rodiklių analizė. Ji parodė, kad išnykusių rūšių skaičius visiškai priklauso nuo to, kokios temperatūros anomalijos buvo šioms rūšims įprastoje buveinėje. Kad įvyktų didžiausias masinis išnykimas, vidutinė temperatūra planetoje turėtų gerokai pakilti arba kristi: pakilti 9 laipsniais arba nukristi 7 laipsniais pagal Celsijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(26)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (8)