„Užkariavo internetą.“ Žmonės eina iš proto dėl „šokančios kiaulės“ (Video)  ()

Natūralus Mu Deng grožis atkreipia dėmesį į nykstančias rūšis.



© faitheeyy (Stop kadras) | https://x.com/faitheeyy/status/1834417559971721542?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1834417559971721542%7Ctwgr%5Ea1cfff59be5fdb877a3acda6cbb8fa9dc9d13c8a%

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažojo hipopotamo jauniklė, vardu Mu Deng, užkariavo žmonių širdis visame pasaulyje ir tapo visos rūšies išlikimo viltimi.

Laukinėje gamtoje liko tik apie 2000 mažųjų hipopotamų, kurių populiacijos išsibarsčiusios po Vakarų Afriką. Mokslininkai mano, kad dauguma jų gyvena Liberijoje, tačiau yra vienas mažasis hipopotamas, kuris žinomas visame pasaulyje – tai mažoji Mu Deng, rašo „Futurism“.

Khao Kheow atvirame zoologijos sode į rytus nuo Bankoko (Tailandas) gimė mažojo hipopotamo jauniklė. Dėl mielos išvaizdos ir aštrių dantų mažosios hipopotamiukės vaizdo įrašai pasklido socialiniuose tinkluose ir atnešė jai šlovę. Parko prižiūrėtojai jauniklę pavadino Mu Deng, o tai tajų kalba reiškia „šokanti kiaulė“. Atkreipkite dėmesį, kad tai nuoroda į populiarų vietinį kiaulienos patiekalą, o pavadinimą jauniklei išrinko dešimtys tūkstančių „Facebook“ vartotojų.

[Vokietija] Nuostabios lazerinės graviravimo staklės tik 149€! Paskutiniai vienetai (Video, „Algolaser ALM-5BD“)
2506 4

Vokietijos sandėliai

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Puikios savybės

Išsamiau

Šiandien Mu Deng vaizdo įrašai sulaukia milijonų peržiūrų „X“, „Facebook“ ir „TikTok“. Pasak zoologijos sodo direktoriaus Narongwito Chodchoi, natūralus Mu Deng grožis atkreipia dėmesį į nykstančias rūšis. Be to, statistika rodo, kad zoologijos sodo lankytojų skaičius išaugo mažiausiai 30 proc.

 

Mažųjų hipopotamų fondo duomenimis, gamtoje liko tik 2000 šios rūšies individų, išsibarsčiusių visoje Vakarų Afrikoje. Skirtingai nuo jų daug didesnių giminaičių, mažieji hipopotamai užauga tik iki 80 centimetrų. Jie taip pat žinomi kaip drovūs naktiniai žolėdžiai gyvūnai. Pasak San Diego zoologijos sodo, daug apie šiuos gyvūnus lieka nežinoma, įskaitant iš pažiūros pagrindinę informaciją, pavyzdžiui, veisimosi sezonus ar tikslią jų mitybą.

 

Deja, ši rūšis oficialiai įtraukta į nykstančių rūšių sąrašą. Pagrindinė priežastis ta, kad jų natūralią buveinę iškerta ir sudegina žmonės. Upės, kuriose dažnai lankosi gyvūnai, yra užterštos žmogaus veiklos, o kai kuriuose regionuose jie tampa ir medžiotojų aukomis.

Tačiau yra ir gerų naujienų. Pasak San Diego zoologijos sodo, ši rūšis puikiai veisiasi nelaisvėje, o dėl spartaus Mu Deng populiarumo atkreipiamas visuomenės dėmesys ir didėja išsaugojimo pastangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: