Vanduo išplovė paslaptingus juodus kamuoliukus. „Skubiai uždaryti paplūdimiai“ (Foto, Video)  ()

Neeilinis įvykis Australijoje. Šimtai paslaptingų objektų pasirodė trijuose populiariuose Sidnėjaus paplūdimiuose.



© Ekrano kopija | https://x.com/TomValentinoo/status/1846631555944648764

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietos žiniasklaida juos vadina „paslaptingais juodaisiais kamuoliukais“. Du paplūdimiai uždaryti iki kito pranešimo. Vykdomi mėginių tyrimai, o vietos valdžia ruošiasi dideliam valymui.

Antradienį (spalio 15 d.) populiariuose Coogee, Maroubra ir Gordons Bay paplūdimiuose pasirodė šimtai golfo ir teniso kamuoliukų dydžio apvalių objektų, pranešė Australijos aplinkos apsaugos agentūra (EPA). Maroubra paplūdimyje jų buvo nedaug, todėl į jį patekti nebuvo ribojama. Tačiau likusieji du turėjo būti uždaryti.

[Pasaulinė premjera] EU+Kuponas. Nuostabios kainos el. paspirtukas: 500W, iki 80 km, NFC ir kt. (Video, „Ausom GX1“)
7357 4

Pasaulinė premjera

Specialus kuponas

Galioja iki 2024-10-10

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Puikių savybių modelis

Išsamiau

 

Nors antradienį dar nebuvo aišku, kokie tai paslaptingi objektai, Randwicko meras Dylanas Parkeris feisbuke parašė, kad tai gali būti vadinamieji „deguto rutuliukai“. Jie atsiranda, kai iš laivų nutekėjęs kuras susijungia su jūros vandeniu ir atliekomis. Paprastai jie susidaro, kai yra nuotėkis.

 

Kaip pranešė Australijos „ABC News“, preliminarūs Randwicko miesto tarybos užsakyti tyrimai rodo, kad medžiaga yra angliavandenilių kilmės teršalas, o tai patvirtintų tezę, kad tai iš tikrųjų yra „deguto rutuliukai“. Dabar vietos valdžia sutelks dėmesį į šios taršos valymą.

 

Meras Parkeris pridūrė, kad miestas bendradarbiauja su EPA ir Naujojo Pietų Velso valstijos vyriausybe dėl valymo.

„Mūsų bendruomenė labai saugo natūralią aplinką ir tai yra labai nerimą keliantis incidentas. Dabar mūsų prioritetas yra apsaugoti žmones ir laukinę gamtą pakrantėje ir jūroje“, – sakė meras.

Anksčiau Naujojo Pietų Velso aplinkos ministrė Penny Sharpe pabrėžė, kad „žmonės neturėtų maudytis“ Coogee paplūdimyje, kuris yra uždarytas. Ji pridūrė, kad likę paplūdimiai švarūs, tačiau tikisi išsiaiškinti taršos priežastis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()