Sugriautas mitas apie trumpą auksinių žuvelių atmintį  (7)

15 metų amžiaus Rory Stokes'as, Australijos Mokslo ir Matematikos mokyklos studentas, sugriovė seną mitą, teigiantį, jog auksinės žuvelės turi trumpą atmintį. "Mums buvo pasakojama, jog auksinės žuvelės sugeba atsiminti tik mažesnį nei trijų sekundžių laiko tarpą... Aš norėjau mesti iššūkį šiai teorijai, nes manau, jog tai yra mitas - taip žmonės siekia sumažinti savo kaltės jausmą, kylantį dėl žuvelių laikymo mažuose akvariumuose", teigia jaunasis mokslininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rory Stokes'o eksperimentas buvo stulbinančiai paprastas. Kiekvieną dieną žuvų šėrimo metu jis į akvariumą įleisdavo specialų "švyturį", ir matuodavo laiką, kurio gyvūnams prireikdavo atplaukti iki maisto gavimo vietos. Per tris savaites šis laiko tarpas ženkliai sutrumpėjo - nuo vienos minutės iki kelių sekundžių. Pasiekęs tokį rezultatą eksperimentatorius tęsė maitinimą be pagalbinio įrenginio.
Praėjus šešioms dienoms, jis "švyturį" vėl panardino į vandenį. Nors buvo praėjusi beveik savaitė, žuvys prie jo priplaukdavo per 4,4 sekundės. Tai rodo, jog jos asociaciją tarp švyturio ir maisto sugebėjo atsiminti mažiausiai šešias dienas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: