Imperatoriškiesiems pingvinams gresia išnykimas  (2)

Šylant klimatui, imperatoriškiesiems pingvinams, kurių žygiai per Antarktidos ledą įamžinti ir Holivudo filmuose, gresia išnykimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su ledu, tirpstančiu dėl vis šiltėjančio klimato, rašoma BBC, mažės ir imperatoriškųjų pingvinų. Skaičiuojama, kad iki 2100 metų išnyks apie 95 proc. šios rūšies paukščių.

Imperatoriškieji pingvinai yra unikalūs, nes tai vienintelė pingvinų rūšis, kuri veisiasi per atšiaurią Antarktidos žiemą.

Po ilgų kelionių jūros ledu pingvinų kolonijos kuriasi toliau nuo kranto. Tada patelės padeda tik vieną kiaušinį, kurį peri patinai. Tai reiškia, kad ledas yra labai svarbus šių pingvinų dauginimosi procese.

Be to, rašo BBC, dėl ledo tirpimo išnyks vėžiagyviai bei žuvys, kurios maitinasi vėžiagyviais, – o tai pagrindinis pingvinų maistas.

Mokslininkai, modeliavę įvairius klimato atšilimo variantus, teigia, kad minėtas pingvinų išnykimas gresia 8 iš 10 kartų. Jie taip pat sako, kad prie tokio masto pingvinų sumažėjimo prisidės ir tai, kad imperatoriškieji pingvinai būdami ilgaamžiai organizmai prie greitai vykstančių pokyčių aplinkoje adaptuojasi labai lėtai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: