Kodėl Japonijoje tiek daug šimtamečių ir didžiausi atlyginimai: skelbiama neįtikėtina japonų savybė  (2)

Kodėl Japonijoje tiek daug šimtamečių ir didžiausi atlyginimai: istorija apie stebuklus, kuriuos sukuria pozityvus mąstymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonija yra savotiškas „ekonominis stebuklas“, šalis su išvystyta ekonomika ir aukštu pragyvenimo lygiu. Japonijos pramonė daug dėmesio skiria automobilių, technologijų ir inovacijų sektoriams. Šalyje yra labai palanki aplinka verslo plėtrai ir tarptautinės prekybos plėtros perspektyvos.

Daugiau nei 90 000 japonų peržengė 100 metų amžiaus ribą. Ilgaamžiškumo paslaptis vis dar nėra tiksliai žinoma: vieni teigia, kad tai siejama su sveiko gyvenimo būdo ir mitybos įpročiais, kiti kaip pagrindinę priežastį nurodo mentalitetą ir gyvenimo filosofiją.

Šimtamečių rekordai

Naujausių tyrimų duomenimis, Japonijoje 100 metų amžiaus ribą peržengė apie 10 000 vyrų ir 80 000 moterų.

Iš viso šimtamečių šalyje yra apie 90,5 tūkst. Per pastaruosius du dešimtmečius skaičiai nuolat augo.

Japonijos vidutinis atlyginimas

Vidutinis atlyginimas Japonijoje yra 6 180 000 Japonijos jenų (JPY) arba 53 583 USD per metus.

Šis rodiklis skiriasi pagal regioną ir priklauso nuo įvairių veiksnių, tokių kaip darbo patirtis, išsilavinimo lygis, laisvos darbo vietos specifika ir kt. Todėl, įvertinus visus šiuos elementus, „Salary Explorer“ duomenimis, 2022 m. vidutinis atlyginimas Japonijoje buvo 545 tūkst. JPY (4730 USD) per mėnesį.

Japonijoje paprastai nustatyta 40 valandų darbo savaitė, o minimalų valandinį atlyginimą kiekvienam regionui nustato regiono taryba.

 

Tokijas siūlo didžiausią vidutinį atlyginimą Japonijoje, nes jame yra daug didelių korporacijų ir didelė verslo rinka. Pagal statistiką seka Jokohama ir Osaka.

Pozityvaus mąstymo paslaptis

Kyla klausimas: kaip maža šalis, turinti labai mažai gamtos turtų, derlingos žemės ir erdvės būstui bei miestams, pasiekė tokį išsivystymo lygį? Neužtenka atsižvelgti tik į sveiką mitybą ir gerus įpročius, nes daugelis šalių ir regionų išsidėstę šiltose jūros ar vandenynų pakrantėse, o gyventojai valgo tą pačią žuvį, ryžius ir jūros dumblius, kaip ir japonai, bet neturi tokio aukšto gyvenimo lygio.

Japonai turi ypatingą bendravimo filosofiją. Bendraudami jie nesistengia gadinti pašnekovui nuotaikos. Japonai labai vertina taiką ir harmoniją. Jie tikriausiai buvo vieni pirmųjų, kurie ne tik suprato pozityvaus mąstymo svarbą, bet ir pradėjo jį taikyti praktiškai.

 

Japonai tikrai moka valdyti savo mintis. Negatyvumas ne tik gadina nuotaiką, bet ir paveikia sveikatą. Tiesą sakant, tai griauna ateitį. Japonai praktikuoja žodžio „ne“ atmetimą. Paaiškėjo, kad tai lengva padaryti visuotinės sąmonės lygmenyje. Dabar visi – mokykloje, darbe ar namuose – stengiasi suvaldyti savo mintis ir neleisti negatyvumui sugriauti jų gyvenimo ir sugriauti ateities.

Taigi, pozityvus mąstymas ir rūpinimasis psichikos sveikata (ne tik savo, bet ir aplinkinių) leidžia japonams jausti harmoniją ir gyventi visavertį gyvenimą. Tai viena iš ilgaamžiškumo paslapčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)

Komentarai (2)