„Situacija kritinė, kantrybė senka.“ Rusijoje prasideda maištas  (5)

Viename didžiausių Rusijos žemės ūkio regionų ūkininkai pasiruošę eiti į gatvių protestus ir blokuoti kelius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje prasideda maištas. Pajamų už derlių trūkumas ir spartus dyzelinio kuro kainų augimas sukuria dirvą ūkininkų maištui Stavropolio teritorijoje – viename didžiausių Rusijos Federacijos žemės ūkio regionų.

Rajono ūkių ir žemės ūkio kooperatyvų asociacijos vadovas Sergejus Kolesnikovas, kurio žodžius cituoja vietos žiniasklaida, situaciją vadina kritine ir skelbia ūkininkų pasirengimą leistis į gatvės protestus.

Jei pernai tarpininkai Stavropolio teritorijoje kviečius iš ūkininkų buvo pasiruošę supirkti po 10-13 rublių už kilogramą, tai šiemet jie siūlo 7-8 rublių kainą. Maždaug panaši situacija yra Baškirijos, Saratovo ir Samaros regionuose.

Be žemų grūdų kainų, ūkininkai susiduria su sparčiai brangstančiu dyzeliniu kuru: nuo vasaros pradžios jis didmeninėje rinkoje pabrango 26 proc. Tačiau net už rekordinę kainą jo neįmanoma nusipirkti.

 

Kalendoriuje rugsėjis – rudeninių lauko darbų metas, tačiau dėl degalų trūkumo traktoriai ir kombainai neveikia, o tai kelia žemdirbių neviltį.

Anot Kolesnikovo, ūkininkus glumina tai, kad valdžia negali jiems aiškiai paaiškinti padėties dėl degalų trūkumo, jie yra pasiruošę išeiti ir blokuoti kelius.

„Situacija kritinė, kantrybė senka“, – pažymėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(1)
(141)

Komentarai (5)