[ŽT] Kitas pasaulis. „Ši vieta buvo izoliuota maždaug 88 milijonus metų...“ (Video)  ()

Šios salos gamta – tarsi kitas pasaulis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Madagaskaras buvo izoliuotas maždaug 88 milijonus metų ir jame yra daugybė augalų ir gyvūnų, kurių niekur kitur Žemėje nėra: 90 % jų yra tik ten. Tai atrodo kaip kitas pasaulis“, – rašo soc. tinklo „X“ vartotojas @Rainmaker1973.

Iš tiesų, sala buvo izoliuota nuo Afrikos žemyno, todėl didžiosios dalies Madagaskaro augalų ir gyvūnų rūšių daugiau niekur pasaulyje nėra. Užsienis teikia didelę finansinę pagalbą apsaugoti šioms rūšims ir jų buveinėms, nes joms iškilo grėsmė dėl miškų kirtimo.

Beveik visas Madagaskaras kadaise buvo apaugęs miškais, bet dabar daug jų iškirsta (miškingumas vos 10 %). Paplitusios antrinės savanos, apaugusios baobabais, palmėmis. Sausiausioje dalyje – tropinės pusdykumės. Vakarinėje pakrantėje veši mangrovės, rytinėje – kokospalmių giraitės.

 

 

Madagaskaro sala nutolusi nuo rytinės Afrikos pakrantės 400 km. Ją nuo Afrikos skiria Mozambiko sąsiauris. Ši 1600 km ilgio (šiaurės-pietų kryptimi) ir 600 000 km² ploto sala yra ketvirta pagal dydį pasaulyje po Grenlandijos, Naujosios Gvinėjos ir Borneo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()