Jos neįtikėtinos. Skelbiamos labiausiai turistų „nepaliestos“ šalys pasaulyje  ()

Daugelis populiarių vietų visame pasaulyje nukentėjo nuo per didelio turizmo, taršos ir miškų naikinimo. Tačiau yra keletas šalių, kurios lieka palyginti nepaliestos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos neįtikėtinos. Įvardintos labiausiai turistų „nepaliestos“ šalys pasaulyje.

Kaip rašo „Express“, kelionių ekspertų komanda išanalizavo „Instagram“ įrašus apie kelionių kryptis visame pasaulyje, kad nustatytų, kurios iš jų dažniausiai minimos kaip „nepaliestos“.

Sąrašo viršūnėje – Islandija, kuri dažnai vadinama viena saugiausių pasaulio šalių su nepaprastai gražia gamta. „Tripadvisor“ duomenimis, Islandija yra geriausia vieta pasaulyje pamatyti šiaurės pašvaistę, krioklius ir ugnikalnius. Čia taip pat yra gražiausias paplūdimys pasaulyje.

Tačiau Islandija neišvengia problemų. Šalis neseniai paskelbė, kad gali įvesti turizmo mokestį kovodama su per dideliu turizmu. Daugelis geriausių šalies vietų sulaukia daugybės turistų, o Mėlynoji lagūna ir Seljalandsfoss krioklys yra vienos iš labiausiai lankomų vietų.

 

Labiausiai nepaliestos pasaulio šalys:

1. Islandija

2. Australija

3. Airija

4. Kipras

5. Kosta Rika

6. Tanzanija

7. Naujoji Zelandija

8. Peru

9. Graikija

10. Sakartvelas

2023 m. duomenimis, Austrija yra pripažinta labiausiai turistų perpildyta šalimi pasaulyje. Remiantis neseniai atliktu „MoneyTransfers“ tyrimu, kiekvienam vietiniam šalies gyventojui tenka 3,6 užsienio turistų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()