Tai šalčiausia vieta pasaulyje. Užšąla viskas, net degtinė  ()

Gyventojų blakstienos ir automobiliai užšąla. Nėra kanalizacijos, gyventojai valgo šaldytą arklieną ir žuvį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdami gyventi Oimiakone, Sibire, turite turėti daug ištvermės. Žiemą įprastai čia temperatūra nukrenta iki -50 laipsnių Celsijaus. Kartais būna dar šalčiau, tada viskas užšąla, net degtinė.

Per šalčiausią žiemą Oimiakone buvo užfiksuota -71,2 °C temperatūra. Vidutinė žiemos temperatūra -50 °C. Ir tik pagalvokite, kad žmonės gyvena tokiomis sąlygomis, turi šeimas, darbus, vaikai eina į mokyklą.

Nutolusi vietovė, toli nuo vandenynų ir esanti slėnyje, žiemą virsta ledine dykuma. Vietos legenda byloja, kad kai Dievas kūrė Žemę, Jo rankos nuo ledo taip sušalo, kad jis visą tą šaltį paliko Oimiakone.

Žema temperatūra reiškia, kad nušalimas gali įvykti per kelias minutes. Automobiliai beveik visą laiką važiuoja, o jų varikliai yra uždengti, kitaip jie užšaltų. Dauguma tualetų yra palapinėse, kuriose nėra vandentiekio.

 

Rašalas mokinių rašikliuose gali užšalti jiems einant į mokyklą, o akiniai prilipti prie veido. Daugelis žmonių visame pasaulyje deda alkoholį į šaldytuvą, kad jį atvėsintų. O šiame kaime užtenka degtinės butelį palikti lauke, kad turinys virstų ledu.

Maistas kaime neįprastas. Vietinis delikatesas – žalia arklių mėsa, kurioje gausu vitaminų. Žinoma, nėra vaisių ir daržovių, nes sąlygos tai auginti neįmanomos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()