Turi tik 500 žmonių ir be savo teritorijos. Tai ne Vatikanas. Rečiausias pasaulio pasas  (3)

Koks pasaulio pasas yra rečiausias pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik apie 500 žmonių planetoje turi Maltos Ordino pasus. Šis dokumentas oficialiai yra rečiausias pasaulyje. Kartu tai labai vertingas dokumentas ir savininkams atveria daugybę durų.

Maltos Ordinas (nepainioti su Maltos Respublika) yra labdaros organizacija ir kartu tarptautinės teisės subjektas. Ji turi savo konstituciją ir valiutą. Taip pat išduoda pasus. Tačiau Maltos Ordinas oficialiai neturi savo teritorijos.

Oficialus Maltos ordino pavadinimas yra Suverenusis karinis hospitaljerų šv. Jono ordinas, įkurtas 1099 m. Kryžiaus žygių metu.

Trumpa Maltos istorija

Ordino istorija glaudžiai susijusi su Maltos istorija. 1530 m. Malta buvo padovanota Riterių ordinui. Riterių viešpatavimas baigėsi, kai Napoleonas užėmė Maltą pakeliui į Egiptą per Prancūzijos revoliucijos karus 1798 m.

1814 m., kaip dalis Paryžiaus sutarties, Malta oficialiai tapo Britanijos imperijos dalimi. Malta nepriklausomybę paskelbė 1964 metais, o 1974 m. tapo respublika.

Tikslai

Ordinas palaiko diplomatinius santykius su 113 valstybių, sudaro sutartis, išleidžia savo pasus, monetas ir pašto ženklus.

Šiuolaikinis Ordino vaidmuo daugiausia yra humanitarinės pagalbos teikimas ir pagalba palaikyti tarptautinius humanitarinius santykius, todėl nuo 1994 m. jis turi nuolatinio stebėtojo statusą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

Ordine dirba apie 52 000 gydytojų, slaugytojų, pagalbinių darbuotojų ir paramedikų, kuriems padeda 95 000 savanorių daugiau nei 120 šalių, padedančių vaikams, benamiams, neįgaliesiems, pagyvenusiems ir nepagydomai sergantiems žmonėms, pabėgėliams ir raupsuotiesiems visame pasaulyje, neatsižvelgiant į jų etninę kilmę ar religiją. Per savo pasaulinį pagalbos korpusą Malteser International ordinas padeda stichinių nelaimių, epidemijų ir karo aukoms.

Kas turi galimybę gauti Maltos Ordino pasą?

 

 

Maltos Ordinas neturi savo teritorijos, neturi ir gyventojų. Tuo pačiu metu Ordino nariai – jo riteriai ir ponios – garsėja visame pasaulyje. Dabar jų pasaulyje yra daugiau nei 13 000. Tačiau tik keli išrinktieji turi pasus.

Dokumentą, kuris yra ypatingas visomis šio žodžio prasmėmis, gauna:

  • aukščiausioji vadovybė;
  • diplomatiniai atstovai.
 

 

Šiuo metu yra apie 500 Maltos pasų turėtojų. Dokumentas yra visiškai tikras. Jame yra biometriniai savininkų duomenys ir reikiamos kovos su padirbinėjimu technologijos. Viršelį puošia Maltos Ordino herbas, taip pat aukso raidėmis padabintas užrašas Ordre Souverain Militaire de Malte (ordino pavadinimas prancūzų kalba). Nors Ordino būstinė yra Romoje, pasai spausdinami Austrijoje.

Dokumentas nustebina muitinės pareigūnus

Maltos Ordino pasas yra toks retas, kad nustebina muitininkus, kuriems pasisekė jį pamatyti. Buvęs Ordino komunikacijos direktorius Eugenio Airoldi di Robbiate pasakojo, kad jam išsitraukus retą dokumentą, prie jo susirinko visa eilė pasieniečių. Visi jie norėjo pasidaryti asmenukę su stebuklingu pasu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(5)
(40)

Komentarai (3)