Artimiausi žmonės – TKS astronautai. Pirmą kartą! Pasiektas tolimiausias taškas Žemėje (Video)  ()

Tėvo ir sūnaus tyrinėtojų komanda po sudėtingos kelionės sėkmingai pasiekė tolimiausią Žemės tašką.


Chrisas ir Mika Brownas Nemo taške
Chrisas ir Mika Brownas Nemo taške
© Chris Brown Explores (stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=udooeuhdQ3o

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemo taškas yra tolimiausia vieta Žemėje. Dažniausiai artimiausi žmonės čia yra Tarptautinės kosminės stoties (TKS) astronautai, kartkartėmis praskriejantys virš galvos. Ši vieta dar vadinama erdvėlaivių kapinėmis – nes čia dauguma jų čia randa paskutinį prieglobstį. Tačiau dabar viskas pasikeitė, rašo „IFLScience“.

2024 m. tėvo ir sūnaus tyrinėtojų komanda Chrisas ir Mika Brownai pasiekė „Okeaninį neprieinamumo polių“ arba Nemo tašką, tolimiausią tašką Žemėje. Tiesą sakant, jie turbūt pirmieji žmonės pasiekę šią vietą vandenyne.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, žaidimų kėdės su masažo funkcija, 3D spausdintuvai, lituoklio antgaliai, masažuokliai ir uodų gaudyklės (Video)
3052 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučia SUP irklentė

2) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

3) „Artillery SW X4 Pro“ - 3D spausdintuvas

4) „Drillpro“ - 10 vnt. T12 tipo lituoklio antgalių rinkinys

5) „KONKA A1-8D“ daugiafunkcis giluminių raumenų masažuoklis

6) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

Išsamiau

Chrisas Brownas – britų verslininkas, kuris kartu su sūnumi norėjo tapti pirmaisiais žmonėmis, pasiekusiais neprieinamumo polių. Neprieinamumo polius (ašigalis) arba Nemo taškas yra tolimiausias taškas vandenyne bet kuria kryptimi. Pasak Chriso Browno, trys arčiausiai šio taško esančios salos yra Velykų sala, Pitkerno sala ir Maherio sala, kiekviena nutolusi 2600 kilometrus.

Pasiekti tokią atokią vietą vandenyne nėra lengva, tam reikia tinkamo laivo, kuris atlaikytų audringas 7 metrų bangas. Chrisas ir Mika Brownai išplaukė į neprieinamumo ašigalį laivu „Hanse Explorer“, kurį valdė patyrusi jūreivių įgula, tačiau net ir jiems tai buvo tikras iššūkis.

 

Pasiekę tašką Brownai įlipo į pripučiamas valtis. Netrukus jie įšoko į vandenį ir tapo pirmaisiais žmonėmis, kuriems pavyko paplaukioti Nemo taške. Vandenyno gylis čia siekia apie 4 kilometrus.

Net ir tokiame atokiame vandenyno taške jie iš tikrųjų nebuvo vieni – čia sutiko neįtikėtiną skaičių albatrosų, kurie bandė bendrauti ir suprasti, kas nuklydo į tokį atokų vandenyno „kampelį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()