Audra internete. Skandalinga. Paaiškėjo aukščiausio Kinijos krioklio paslaptis (Foto, Video)  ()

Keliautojas atrado, kad Kinijos Yuntai krioklys, kuris laikomas aukščiausiu šalyje, nėra toks tobulas, kaip buvo manoma.


Paslėptas vamzdis Yuntai krioklyje
Paslėptas vamzdis Yuntai krioklyje
© Yasmina (stop kadras) | https://x.com/yasminalombaert/status/1799545943571747217

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausias Kinijos krioklys siekia beveik 314 metrų aukštį. Pažiūrėti šio „gamtos stebuklo“ atvyksta turistai iš viso pasaulio, tačiau viskas pasirodė ne taip paprasta. Dabar keliautojas tvirtina, kad Kinijos krioklys iš tikrųjų yra ne kas kita, kaip „inžinerinis triukas“, rašo „Futurism“.

Keliautojo atradimo vaizdo įrašas greitai išplito internete. Vėliau Yuntai parko valdytojai prisipažino griebęsi inžinerinės gudrybės, kad krioklys ir toliau kristų net sausiausiu metų laiku.

Parko valdytojai teigė, kad, kaip ir bet kuris kitas krioklys, Yuntai krioklys negali visą laiką būti „geriausios formos“. Priklausomai nuo klimato sąlygų, vandens jame gali būti daug mažiau, dėl to prarandamas „įspūdingas vaizdas“.

[EU+Kuponai] „June Mega Sale“! Įspūdingi prizai ir pasiūlymai: energijos stotelės, el. paspirtukai, siurbliai ir kt. (Video)
2817 2

„June Mega Sale“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F1200“ - mobili energijos stotelė, 1200W, 1024Wh, LiFePO4

2) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

3) „JIGOO C500“ - puikios kainos belaidžiai dulkių siurbliai

4) „BOGIST M1 Elite“ - 350W, 36V 10Ah el. paspirtukas

Išsamiau

Kad krioklys „neišdžiūtų“, parko valdytojai šalia krioklio įrengė specialų vamzdį, kuris pumpuoja vandenį. Dėl to krioklys tiesiogine to žodžio prasme „bėga iš vamzdžio“.

Yuntai krioklys yra centrinėje Kinijos Henano provincijoje, jį kasmet aplanko milijonai turistų iš viso pasaulio. Tačiau dabar paaiškėjo, kad jis nėra visiškai natūralus.

 

Tačiau, pasak mokslininkų, tai toli gražu ne vienintelis krioklys pasaulyje, kuriam sausuoju metų laiku reikia šiek tiek „pagalbos“. Pavyzdžiui, Huangoshu krioklys pietvakarių Kinijoje turi užtvanką, kuri leidžia jam tekėti ištisus metus.

Internete plačiai pasklidus vaizdo įrašui, internautai pasidalijo į dvi stovyklas: vieni piktinasi gamtos parko valdytojų triuku, esą tai „nepagarba gamtai ir lankytojams“; kiti, atvirkščiai, tokį žingsnį laiko teisingu, nes leidžia išsaugoti turistinės vietos reikšmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(16)
(-10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()