„Geriausia savaitgalio kelionė iš Vilniaus. Kitos tokios vietos Europoje nerasite“ (Video)  ()

Šis palmių miškas ir gražus Vai paplūdimys tapo legendinės „Bounty“ batonėlio reklamos vieta devintajame dešimtmetyje. Net pati princesė Diana atostogaudama su vyru Charlesu įvertino šios vietos grožį. Jis įsikūręs pietų Europoje. Pasak vieno keliautojo, ten pigiau nei prie Baltijos jūros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ar čia Karibai? Ne, mielieji, čia ne Karibai ir nereikia skristi į kitą pasaulio galą, nes tokios vietos pasiekiamos savaitgalio kelionei iš Vilniaus. Palmių miškas, kuriame šiuo metu esame, yra Kretos rytuose ir yra didžiausias endeminis palmių miškas Europoje“, – savo vaizdo įraše „TikTok“ sakė keliautojas @swiatnaczterystopy.

@swiatnaczterystopy Jedyne takie miejsce w Europie i tylko 3 godziny lotu ✈️🌴 Warto zapisać na przyszłość #palmy #podróże #porady #traveltips #grecja #kreta #wheretogo #plaża #wakacje #travelingcouple ♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) - ame
[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Universalūs automobilio sėdynių užvalkalai, sulankstomi karučiai, palapinės, išmanieji laikrodžiai, kavos aparatai ir kt. (Video)
3754 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Universalūs automobilio priekinių sėdynių užvalkalai

2) „Drillpro“ - 18V, 2700W smūginis veržliasukis, be baterijų

3) Kavos aparatas

4) „BlitzWolf BW-HL5“ - fantastiško funkcionalumo išmanusis laikrodis

5) „OSCAL“ - sulankstomas metalinis karutis

6) Palapinių rinkiniai - skirti 2-4 asmenims

Išsamiau

 

„Miškas yra prie pat paplūdimio. Norint čia patekti, reikia šiek tiek pastangų. Kadangi kelias gana ilgas ir vingiuotas, tenka eiti per kalną. Kitos tokios vietos Europoje nerasite“ – pabrėžia tiktokeris.

„Iš kur rytinėje Kretoje atsirado toks didelis palmių miškas? Legenda pasakoja, kad į Kretą atvykę piratai su savimi atsiplukdė datulių... išspjaudavo sėklas. – Dėl to čia ir pradėjo augti šios palmės, nes čia joms idealus klimatas. Kiek tame tiesos? Tai nėra žinoma, bet faktas yra tas, kad miškas yra didžiulis“, – pabrėžia tinklaraštininkas.

Keliautojas atkreipia dėmesį ir į tai, kad visa diena šiame paplūdimyje tikriausiai bus pigesnė nei visa diena Baltijos jūros paplūdimyje.

 

„Parkavimo kaina 3 eurai. Pavalgyti galima už 4, 5, 6 eurus. Tualetai nemokami, dušai – 50 centų, tad tikrai nieko beprotiško. Be to, visi vandens sporto atrakcionai yra daugmaž Lenkijos pajūrio kainų lygyje ar net šiek tiek pigesni“, – sako jis.

Taip pat yra du įdomūs faktai, susiję su palmių mišku ir Vai paplūdimiu. Devintajame dešimtmetyje čia buvo nufilmuota populiari batonėlio „Bounty“ reklama. Tada Vai paplūdimys ir miškas „apsimetė“ egzotiškuoju Karibų jūros regionu. Reklamos gamintojai džiaugėsi šia vieta ne tik dėl nuostabios floros, bet ir dėl faunos. Vai palaimintas įspūdinga biologine įvairove – čia sustoja daug migruojančių paukščių, pakeliui į Afriką ir iš jos.

Įdomu tai, kad princesei Dianai ši žavinga vieta patiko keliaujant po Europą kartu su princu Charlesu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()