Šiurpus vaizdas. Mokslininkai parodė, kaip atrodys nuotoliu dirbantys darbuotojai po 80 metų (Foto)  (9)

Britų mokslininkai sukūrė modelį, kuris parodo, kaip 2100 metais atrodys nuotoliu dirbantys darbuotojai, jei jie nekeis įprastos darbo vietos namuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Faniture at Work“ kompanijos mokslininkai parodė, kaip po 80 metų atrodys nuotoliniu būdu prie kompiuterio dirbantys žmonės. Apie tai rašo „LadBible“.

Leidinys rašo, kad po COVID-19 pandemijos daugelis žmonių yra įpratę dirbti namuose, o ne biure. Bet jie pasiruošia ne sau tinkamą darbo vietą, o dirba tiesiai ant sofos ar lovoje. Taip mokslininkai sukūrė modelį, vardu Anna – moterį, gyvenančią 2100 metais ir jau nebe pirmą kartą dirbančią namuose.

Vaizduose matosi, kad Anna turi kuprą, ištinusį veidą ir tamsias akis. Jos rankos su ilgais nagais lyg kokio dinozauro.

Žurnalistų teigimu, Anną buvo nuspręsta sugeneruoti po britų mokslininkų iš Lidso universiteto tyrimo, kuris parodė, kad trečdalis Didžiosios Britanijos žmonių, kurie dirba namuose, nesukuria sau normalios darbo vietos. Tai gali sukelti problemų ateityje.

 

Kaip teigė „Furniture at Work“ mokslininkai, Annos išvaizda rodo, kad dėl netinkamos darbo vietos ir nuolatinio kompiuterio ekrano poveikio akims žmogų gali pradėti varginti bloga laikysena ir regėjimo sutrikimai. Be to, prognozuojama, kad 2100 metais nuotoliu dirbantys darbuotojai turės psichikos sveikatos problemų.

„Siekdama vizualizuoti pasekmes, jei neturėtum tinkamos vietos dirbti namuose, „Funiture at Work“ pasitelkė mokslinius tyrimus ir bendradarbiavo su sveikatos ekspertais, siekdama parodyti, kaip gali atrodyti nuotoliu dirbantis ateities darbuotojas“, – sakoma pranešime.

 

„United Medical Education“ įkūrėjas Brianas Clarkas sakė, kad nuotoliu dirbantys darbuotojai turėtų reguliariai daryti pertraukas, kad išvengtų nugaros ir kaklo skausmo.

„Darbo vietos sutvarkymas su ergonomiškais baldais taip pat svarbus norint nustatyti aiškias darbo ir asmeninio laiko ribas“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(13)
(-6)

Komentarai (9)