Miego ekspertai: „Miegoti su kojinėmis – tai tas pats, kas miegoti tualete“  (1)

Kai kuriems žmonėms mintis apsimauti kojines prieš miegą kelia siaubą. Kitiems tai padeda maloniai užmigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miegojimas su kojinėmis gali turėti daug naudos sveikatai, tačiau svarbu pasirūpinti, kad jos būtų švarios.

Miego ekspertai nustatė, kad dėvėtų kojinių poroje yra toks pat bakterijų kiekis kaip tualeto kilimėlyje ir tiek pat bakterijų kaip tarakonų išmatose.

„Miegoti su kojinėmis – tai tas pats, kas miegoti tualete“, – sako miego ekspertai.

Visgi, kojinių mūvėjimas miego metu turi ir savų privalumų: pagerėja kraujotaka, pagerėja seksualinis gyvenimas, greičiau užmiegate ir miegate ilgiau. Tačiau, pasak „MattressNextDay“ miego ekspertų, prieš einant miegoti svarbu apsimauti švarias kojines.

Ekspertai ištyrė nuo 7 iki 23 val. mūvėtas kojines, kad pamatytų, kokių bakterijų ant jų galima rasti. Kiekvienas žmogus savo kasdieniame gyvenime mūvėjo tas pačias kojines, o pateikus jas tyrimui, rezultatai buvo šokiruojantys. Ekspertai nustatė, kad pusėje kojinių buvo Pseudomonas aeruginosa bakterijos, galinčios sukelti daugybę infekcijų. Jos dažnai aptinkamos tarakonų išmatose.

 

„Paprastai šios bakterijos pažeidžia kvėpavimo ir šlapimo takus, taip pat sukelia plaučių infekcijas“, – rašoma pranešime.

Jei jums kyla klausimas, kur dar yra šių bakterijų, žvilgtelėkite į televizoriaus nuotolinio valdymo pultelį, nes miego ekspertai taip pat nustatė, kad ant jo yra toks pat bakterijų kiekis, kokį rastumėte tualete. Gali kilti pagunda tiesiog šokti į lovą apsimovus kojines, bet tikriausiai niekas nenori dalintis savo lova su bakterijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(4)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: