Kiek miego reikia kiekvieną naktį, kad degintumėte riebalus: mokslininkų atsakymas  ()

Jei norite numesti svorio, pirmiausia turėtumėte pradėti pakankamai miegoti. Mokslininkai nustatė tinkamą valandų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žymiausi pasaulio mitybos specialistai ir mokslininkai pabrėžia, kad reguliariai miegantis žmogus daug lengviau degina riebalus ir numeta anstsvorį, palyginti su tais, kurie ignoruoja šį pagrindinį organizmo poreikį.

Suprantama, kiekvienas žmogus turi savų ypatumų. Tačiau specialistai yra išvedę bendrą vidutinę laiko normą, kiek žmogus turėtų miegoti kiekvieną naktį. Tai gali būti jūsų „auksinis raktas“ svorio metimo klausimu, rašo „Newsweek“.

Pasak kanadietės mitybos specialistės Avery Zenker, minimali miego norma yra bent septynios valandos. Tačiau apskritai geriau kiekvieną naktį miegoti nuo septynių iki devynių valandų.

„Paprastai rekomenduojama miegoti nuo septynių iki devynių valandų, kad organizmas geriausiai skatintų svorio mažėjimą.

Tačiau miego kokybė yra tokia pat svarbi, kaip ir miego kiekis“, – pabrėžia mitybos specialistė. Su šia išvada sutinka ir Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC). Ten taip pat skaičiuojama, kad minimalus rekomenduojamas miego kiekis suaugusiam žmogui kiekvieną naktį yra 7 valandos.

Be to, nepaisant skirtingo gyvenimo ritmo ir rutinos, svarbu skirti sau laiko pailsėti prieš einant miegoti, pabrėžia CDC. Tačiau šiuo metu šios normos vykdymo statistika liūdna. Kas trečias pasaulio gyventojas miega mažiau, nei nurodyta norma, ir dėl išsekimo tampa potencialiai pažeidžiamas širdies ir kraujagyslių ligų.

 

„Dėl to nuolat didėja alkio jausmas ir mažėja sotumo jausmas. Abu veiksniai gali lemti persivalgymą, kuris ilgainiui gali trukdyti numesti viršsvorį ir lemti didesnio kūno svorio priaugimą“, – sako mitybos specialistė.

Be to, „miego trūkumas“ turi įtakos bendram organizmo gyvybingumo jausmui. Todėl žmogui, kuris nepakankamai miega, bus sunku apskritai būti aktyviam dienos metu ir užsiimti papildoma fizine veikla. Pasak Zenker, dėl miego trūkumo mažiausiai norisi eiti į sporto salę.

„Manau, kad dauguma mūsų gali sutikti, jog tinkamai išsimiegoję turime daugiau energijos. Ne tik geriau jaučiamės, bet ir dažniau sportuojame bei galime sau leisti maistingesnį maistą“, – pažymi ji.

 

Sveikas miegas taip pat gali padėti išspręsti dar vieną galimą svorio metimo problemą: kai žmogus pirmiausia atsisveikina su raumenimis ir tik paskutinis degina riebalus.

„Sveikas miegas gali padėti išsaugoti raumenų masę ir kartu numesti riebalų“, – tikina Zenker.

Yra dar vienas veiksnys „sveiko miego“ naudai. Mitybos specialistas teigia, kad miegas turi įtakos ir žarnyno mikrofloros sveikatai.

Taigi pakankamas miego kiekis nėra tik pasakojimas apie tai, kaip lengviau numesti svorio.

Pirmiausia tai susiję su bendra mūsų organizmo sveikata ir funkcionavimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: