Norite numesti svorio? Mitybos specialistai rekomenduoja ypatingą superproduktą  ()

Mitybos specialistai atskleidė supermaistą, kuris padės numesti svorio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūsų organizmui energijai gauti reikia angliavandenių. Taigi, prieš atsisakydami nesmulkintų grūdų, žinokite, kad ne visi angliavandeniai yra vienodi, rašo „EatingWell“.

Ekspertai teigia, kad nesmulkintuose grūduose yra angliavandenių ir maistinių medžiagų, tokių kaip B grupės vitaminai, folio rūgštis, geležis, cinkas ir magnis. Jie yra puikus skaidulų ir antioksidantų šaltinis.

Mokslininkai teigia, kad nesmulkinti grūdai gali padėti numesti svorio.

Skaidulos, esančios nesmulkintuose grūduose, yra tarsi greičio mažinimo kalnelis kelyje, jis sulėtina virškinimą, o tai savo ruožtu padeda išlaikyti sotumo jausmą.

Pasak mokslininkų, geriausias nesmulkintų grūdų produktas svoriui mesti yra avižos.

„Avižos gali padėti numesti svorio, paveikdamos apetito hormonus ir maitindamos žarnyno mikrobus (mikrobiotą). Juose yra unikalus antioksidantas, vadinamas beta gliukanu, kuris veikia kaip prebiotikas, maitinantis naudingus žarnyno mikrobus, galinčius paveikti apetito hormonus – GLP-1 ir PYY. Šie hormonai lėtina skrandžio ištuštinimą“, – sako ekspertai.

 

Palyginti su kitų rūšių nesmulkintais grūdais, tokiais kaip kviečiai, ryžiai ir soros, avižos yra naudingesnės sveikatai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()