Mitybos ekspertai įspėja. Šis „dietinis“ gėrimas iš tikrųjų padeda priaugti nepageidaujamo svorio  ()

Tiesą sakant, šis gėrimas yra „cukruotas vanduo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sveiko maisto ir gėrimų pasirinkimas yra labai svarbus mūsų gerovei, tačiau tai ne visada lengva padaryti. Nors akivaizdu, kad reikia vengti akivaizdžiai nesveiko maisto, pavyzdžiui, greito maisto, kai kurie iš pažiūros nekenksmingi maisto produktai parduotuvių lentynose gali nustebinti atidžiau į juos pažvelgus. Vaisių sultys buteliuose yra vienas iš šių apgaulingų produktų.

Dietologė Krutika Nanavati ir mitybos specialistas Daryl Gioffre pabrėžia, kad vaisių sultyse dažnai yra per daug cukraus ir joms trūksta maistinių medžiagų, kurių yra sveikuose vaisiuose.

Nanavati pabrėžia, kad didelis cukraus kiekis vaisių sultyse yra tiesiogiai susijęs su uždegimu ir riebalų kaupimusi pilvo srityje.

Geriant didelius kiekius parduotuvėje pirktų vaisių sulčių, gali padidėti cukraus kiekis kraujyje, todėl šios sveikatos problemos dar labiau paaštrės.

Gioffre vaisių sultis apibūdina kaip „šlovinamą cukruotą vandenį“. Vaisių sultyse nėra skaidulų – gyvybiškai svarbios sudedamosios dalies, esančios sveikuose vaisiuose, kurios skatina svorio metimą, todėl vaisių sultys koncentruoja suvartojamo cukraus kiekį, o tai prilygsta suvalgytiems keliems vaisiams be jų maistinės vertės.

 

Per didelis cukraus vartojimas gali sukelti uždegimą, sumažinti atsparumą insulinui ir sulėtinti medžiagų apykaitą. Visai tai lems augantį svorį. Sumažinti suvartojamo cukraus kiekį yra labai svarbu norint išlikti sveikiems ir pasiekti savo svorio metimo tikslus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()