Netikėta. Įvardijo naudingas kavos savybes. Štai ką išsiaiškino mokslininkai  ()

Kavos nauda nepriklauso nuo joje esančio kofeino kiekio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai nustatė, kad vos keli nedideli kavos puodeliai per dieną sumažina mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų, nervų ligų, II tipo diabeto ir, kaip bebūtų keista, savižudybės riziką. Paaiškėjo, kad kava gali slopinti uždegiminius procesus.

Tai rašoma žurnale „Circulation“ paskelbtame straipsnyje.

Remdamiesi trijų plačių tyrimų, atliktų per 30 metų, duomenimis, mokslininkai padarė išvadą, kad žmonės, kurie reguliariai geria kavą, palyginti su tais, kurie negeria, miršta rečiau.

Įdomu tai, kad net ir pakoregavus rezultatus, atmetus rūkalius ir alkoholio vartojančius asmenis, kavos gėrimo poveikis dar labiau išryškėja.

Svarbu pažymėti, kad tyrimai rodo, jog nauda sveikatai nėra susijusi su kofeino kiekiu. Pasirodo, teigiamą poveikį turi ne kofeinas, o kiti natūralūs kavos pupelėse esantys junginiai. Šie bioaktyvūs komponentai, pasak mokslininkų, mažina atsparumą insulinui ir mažina uždegiminius procesus organizme.

 

Be to, kava turi ir kitų naudingų savybių. Pavyzdžiui, ji gali padidinti energijos lygį, pagerinti dėmesį ir netgi padėti pagerinti fizinę ištvermę.

Svarbu atsiminti, kad saikingas kavos gėrimas gali teigiamai prisidėti prie bendros savijautos ir sumažinti tam tikrų ligų riziką. Tačiau, kaip ir su bet kuriuo produktu, svarbu stebėti savijautą ir nenaudoti kofeino per daug.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(3)
(29)

Komentarai ()