Ar galima valgyti bananus lieknėjant? „Sudaužytas“ pagrindinis mitas  ()

Ekspertai pastebėjo, kad šiuose vaisiuose yra daug vitaminų ir jie yra puikus angliavandenių šaltinis. Be to, juos drąsiai galima vadinti idealiu nekaloringu užkandžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei norite numesti svorio, iš naujo įvertinti savo mitybos įpročius yra puiki pradžia. Moksliškai įrodyta, kad sveika mityba, kurią sudaro daug vaisių ir daržovių, padeda numesti svorio.

Mitybos specialistai pataria atkreipti dėmesį į bananus ir įtraukti juos į savo racioną. Ekspertai papasakojo, kiek kalorijų yra banane, taip pat kiek jis naudingas svorio metimui, rašo „Eat this“.

Taigi, vienas prinokęs arba šiek tiek prinokęs bananas turi 113 kalorijų. Jame gausu mineralų, tokių kaip magnio (32 mg), fosforo (25 mg) ir kalio (375 mg), taip pat skaidulų (2 g), todėl jis puikiai tinka norintiems lieknėti ir matintis sveikai.

„Bananai yra maistingas vaisius, turintis daug naudos sveikatai“, – sako dietologė Melissa Mitri.

„Daugelis žmonių, deja, jų vengia, nes mano, kad bananai turi per daug angliavandenių, bet tai netiesa. Bananuose esantys angliavandeniai greitai ir efektyviai suteikia energijos prieš treniruotę, taip pat juose gausu maistinių skaidulų, kurios padeda subalansuoti kūno svorį. Tai nėra tos angliavandenių ir cukraus rūšys, dėl kurių reikia susirūpinti, nes tai natūralūs cukrūs, kurių organizmui reikia energijai gauti“, – išsamiai paaiškino specialistė.

 

Mitri patvirtino, kad vaisiuose yra daug kalio, „elektrolito, palaikančio sveiką kraujospūdžio lygį ir stiprią širdį“, taip pat yra vitamino C, B grupės vitaminų ir magnio.

Bananuose yra maistinių skaidulų, kurios, kaip rodo tyrimai, yra esminis sėkmingo svorio metimo elementas, nes padeda jaustis sotiems ir užkerta kelią nesveikam užkandžiavimui.

„Bananai taip pat yra gana mažai kaloringi... todėl juos galima lengvai įtraukti į mažai kalorijų turinčią dietą“, – pridūrė Mitri.

Mėgautis bananu pusryčiams, prieš treniruotę arba valgyti kaip užkandį yra vienas geriausių būdų įtraukti šį vaisių į savo svorio metimo dietą.

 

„Ryte suvalgę vieną bananą gausite skaidulų ir pajusite sotumą, o tai padės kontroliuoti alkį visą dieną“, – paaiškino Mitri.

O suvalgius vieną bananą prieš treniruotę, žmogus greitai pasisems energijos, todėl maksimaliai išnaudos treniruotę ir organizmo kalorijų deginimo potencialą, sakė dietologė.

Ji taip pat pridūrė, kad bananai yra patogus, daug skaidulų turintis užkandis, kurį „galite pasiimti su savimi bet kur“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()