Idealūs pusryčiai. Rekomenduoja ilgaamžiškumo ekspertas  (1)

Šiame patiekale yra daug skaidulų, vitaminų, be to, jis padės papildyti organizmą skysčiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgaamžiškumo ekspertas rekomenduoja šią sriubą visada valgyti pusryčiams, ir štai kodėl.

Daug veiksnių gali turėti įtakos jūsų gyvenimo trukmei, tačiau vienas iš svarbiausių yra tai, ką valgote pusryčiams.

Danas Buettneris, „National Geographic“ bendradarbis, turintis tris ištvermės dviračių sporto Gineso pasaulio rekordus ir „New York Times“ bestselerių apie ilgaamžiškumą autorius, teigia, kad puikūs pusryčiai, padedantys pratęsti jūsų gyvenimą, yra dubenėlis karštos minestronės sriubos.

Minestronė (it. minestrone) – itališka daržovių sriuba. Tai tradicinis italų patiekalas, verdamas iš daržovių su pomidorų pasta arba pesto padažu. Paprastai naudojamos atitinkamo sezono daržovės.

Susmulkinti svogūnai, česnakas pakepinami aliejuje ir troškinami kartu su salierais ir morkomis. Po to supilamas daržovių sultinys (kartais mėsos), pomidorų pasta, žirneliai, pupelės, ryžiai, pagardinama druska, pipirais, lauro lapais. Troškinama tik ant labai silpnos ugnies, kad įgautų sodrų daržovių aromatą. Prieš gaminimo pabaigą sudedami griežinėliais supjaustyti pomidorai ir sūris.

Pasak „Eating well“, Buettneris savo dieną pradeda nuo šio patiekalo daugelį metų po to, kai sužinojo, kad daržovių sriuba yra tai, ką seniausia pasaulio šeima, gyvenanti Sardinijoje, valgo kasdien.

 

Žinoma, daržovių sriuba yra skani ir soti, tačiau ji taip pat turi daug daugiau privalumų, įskaitant:

  • Daug skaidulų;
  • Maistingi ingredientai, nes šioje sriuboje yra daug daržovių;
  • Biudžetinis variantas – sriubos ingredientai nėra brangūs;
  • Galimybė sumažinti maisto švaistymą – į šią sriubą galima įdėti net tas daržovių dalis, kurios dažniausiai išmetamos.

Štai keletas patarimų ruošiant minestronės sriubą:

  • Jei jums nepatinka sriubos pusryčiams idėja, galite ją valgyti pietums ar vakarienei;
  • Be to, šią sriubą iš tikrųjų galite gaminti įvairiais variantais, naudodami po ranka esančias daržoves ir tas, kurios jums labiausiai patinka, pavyzdžiui, pupeles galite pakeisti avinžirniais, o įprastas bulves – saldžiosiomis bulvėmis;
  • Kad sutaupytumėte laiko, virkite vieną kartą per savaitę. Atskiras porcijas galima užšaldyti, o pasišildyti tada, kai ketinsite ją valgyti;
  • Įdėkite į sriubą šiek tiek riebalų, pavyzdžiui, avokado, parmezano sūrio arba aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus. Taip pat į sriubą galite pridėti kai kurių gyvulinių baltymų šaltinių, pavyzdžiui, vištienos ar kalakutienos;
  • Vietoj įprasto vandens naudokite daržovių sultinį, jis suteiks daug daugiau skonio. Be to, šios sultinio pagrindu pagamintos sriubos suteikia organizmui daug skysčių, o tai idealiai tinka žmonėms, kuriems sunku visą dieną gerti vandenį.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai (1)