Mokslas nustatė, kaip turėtų atrodyti idealūs vyro sėdmenys  ()

Naujajame straipsnyje nurodomos proporcijos, apibūdinančios idealiai atrodančius vyriškus sėdmenis, rašo „IFLScience“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plastinės chirurgijos tyrėjai atliko internetinę apklausą, kurioje dalyvavo 2095 asmenys, kurių buvo paprašyta įvertinti vyriškų sėdmenų pateiktus vaizdus iš trijų skirtingų kampų. Kiekvienas vaizdas skaitmeniniu būdu buvo pakeistas penkiais skirtingais variantais, kad būtų galima nustatyti dalyvių požiūrį į pageidautiną vyriškų sėdmenų išvaizdą.

„Mūsų rezultatai rodo, kad egzistuoja pageidautina vyrų sėdmenų estetinė išvaizda, – teigia pagrindinis straipsnio autorius daktaras Ashitas Patelis iš Duke universiteto (JAV). – Išvados rodo, kad labiausiai pageidautini vidutiniškai sustiprinti, proporcingi sėdmenys.“

Komanda nustatė, kad pageidaujamas šlaunų ir sėdmenų santykis (matuojant sėdmenis ties viduriu ir šlaunis tiesiai po sėdmenimis) yra 1,18. Komanda taip pat apskaičiavo, koks turėtų būti sėdmenų aukštis, palyginti su pločiu – ir gavo santykį 0,66.

„Mūsų apklausoje vertintojai manė, kad idealūs vyrų sėdmenys neturėtų būti plokšti, bet ir neturėtų būti pernelyg išsikišę, – priduria daktaras A. Patelis. – Sėdmenys neturėtų būti per platūs, o šonuose turėtų išlikti būdingi įdubimai.“

Apklausos respondentai buvo įvairūs, o pažvelgus į skirtingų grupių atsakymus matyti, kad vidurkis nėra visiškas idealas. Afroamerikiečiams respondentams gražesni atrodė šiek tiek didesni sėdmenys, o azijietiškų šaknų turintys amerikiečiai teigė atvirkščiai, kad šiek tiek mažesni sėdmenys atrodo patraukliau.

 

Tyrėjai pabrėžia, kad įvairūs kultūriniai veiksniai Jungtinėse Amerikos Valstijose suvaidino lemiamą vaidmenį formuojant minėtus pageidavimus, kurie vėliau skatina lūkesčius, susijusius su kosmetinėmis operacijomis.

Panašiai kaip ir lūkesčiai dėl moterų kūno formų, lūkesčiai dėl „idealaus“ vyro kūno yra svarbūs, kai kalbama apie kosmetines operacijas, kuriomis siekiama pagerinti savo fizines savybes.

Tyrimas paskelbtas žurnale „Plastic and Reconstructive Surgery“.

Parengta pagal „IFLScience“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()