TOP 5. Supermaistas smegenų sveikatai  ()

Mitybos specialistė rekomenduoja į savo mitybos racioną įtraukti omega-3 riebalų rūgščių šaltinius, taip pat rinktis nesmulkintus grūdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl bendros sveikatos mityba yra labai svarbus aspektas, kurio dažnai nepaisoma. Smegenims, kurios yra mūsų pažintinių funkcijų, emocijų ir gyvybingumo epicentras, reikia ypatingo dėmesio ir priežiūros.

Pasak dietologės Ektos Singhwal, norint palaikyti optimalią smegenų sveikatą, reikia laikytis subalansuotos ir maistingų medžiagų turinčios dietos, rašo „The Indian Express“.

Specialistė rekomenduoja į savo mitybos racioną įtraukti omega-3 riebalų rūgščių šaltinius (riebi žuvis, linų sėmenys, chia sėklos, graikiniai riešutai), vartoti antioksidantų turinčius vaisius ir daržoves (uogas, tamsius lapinius žalumynus, ryškiaspalves daržoves), rinktis pilno grūdo produktus (rudieji ryžiai, kvinoja, avižos) ir tuos, kuriuose yra liesų baltymų (paukštiena, kiaušiniai, tofu, ankštinės daržovės).

TOP 5. Supermaistas smegenų sveikatai:

  • mėlynės (turi daug antioksidantų, padeda gerinti atmintį ir pažinimo funkcijas, padeda sumažinti stresą);
  • riebi žuvis (palaiko smegenų struktūrą ir funkciją, skatina pažintinę gerovę);
  • brokoliai (daug antioksidantų ir vitaminas K palaiko sveiką smegenų veiklą);
  • ciberžolė (turi priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių ir gali prasiskverbti per kraujo-smegenų barjerą, gali padėti išvengti neurodegeneracinių ligų);
  • riešutai ir sėklos (skatina bendrą smegenų sveikatą ir gali padėti apsisaugoti nuo su amžiumi susijusių pažinimo funkcijų pablogėjimo).

 

Nors supermaisto produktų įtraukimas į savo mitybos racioną yra naudingas, labai svarbu išlaikyti bendrą mitybos pusiausvyrą, išlaikyti skysčių kiekį ir palaikyti sveiką gyvenimo būdą, įskaitant reguliarų fizinį aktyvumą ir pakankamą miego trukmę, sako ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()