„Greičiausias būdas numesti svorio.“ Specialistai perspėja  ()

Specialistai kalba apie greičiausią būdą numesti svorio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistai perspėjo, kad ne visos skubios dietos yra saugios. Kai kurios gali pakenkti sveikatai.

Ekspertai vienbalsiai rekomenduoja nebandyti numesti svorio per trumpą laiką, nes greitos dietos, kurių metu labai trūksta kalorijų, yra susijusios su tokia rizika sveikatai, kaip dehidratacija ir elektrolitų pusiausvyros sutrikimas.

Be to, kai laikantis tokių dietų numetama svorio, tai dažniausiai būna raumenų ir vandens, o ne riebalų sumažėjimas, rašo „USA Today“. Tačiau yra sveikų ir rekomenduojamų būdų numesti svorio per protingą laiką.

Koks yra greičiausias būdas numesti svorio?

Jums reikia turėti kalorijų deficitą – taip nutinka, kai suvartojate mažiau kalorijų nei reikia jūsų kūnui. Kalorijų deficitas gali atrodyti skirtingai, priklausomai nuo žmogaus svorio, ūgio ir aktyvumo lygio.

Fitneso treneris Marcosas Esquivelas atskleidė metodą, kuris padėjo jo klientams tinkamai numesti svorio.

Jei gyvenate aktyvų gyvenimo būdą, norint numesti svorio, labai svarbu suvalgyti tinkamą baltymų kiekį.

„Žmonės baltymų valgymą prilygina svorio augimui, bet... organizmas sudegina daugiau kalorijų vien skaidydamas baltymus“, – aiškino jis.

Ar įmanoma numesti svorio vos per kelias dienas?

Greitosios dietos pagalba tai įmanoma, tačiau vargu ar rezultatas truks ilgai. Taip pat galite patirti nemalonų šalutinį poveikį ar net pavojingas sąlygas, tokias kaip dehidratacija ir elektrolitų pusiausvyros sutrikimas.

 

Terapeutė Julie Chen pažymėjo, kad norint saugiai numesti svorio labai svarbu pasirinkti tinkamą maistą. Ji rekomenduoja į savo racioną įtraukti įvairių nesmulkintų grūdų, daržovių, vaisių ir pupelių, kad gautumėte reikalingų maistinių medžiagų ir skaidulų.

Ekspertai Viduržemio jūros dietą pripažino veiksmingiausia ir saugiausia. Tai žuvis, alyvuogių aliejus, riešutai, daržovės ir vaisiai. Ši dieta puikiai tinka norint numesti svorio ir palaikyti normalų svorį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()