„Gyvename per ilgai.“ Per 20 metų šio vėžio atvejų skaičius padvigubės  ()

„Lancet“ ataskaitoje teigiama, kad per ateinančius du dešimtmečius naujų prostatos vėžio atvejų skaičius pasaulyje daugiau nei padvigubės, nes skurdžiau gyvenančios šalys pasivys turtingesnes šalis, rašo „Science Alert“.



© derneuemann (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/testicles-testicular-cancer-penis-2790218/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūsų išvados rodo, kad naujų atvejų skaičius kasmet padidės nuo 1,4 mln. 2020 m. iki 2,9 mln. 2040 m.“, – teigiama medicinos žurnale, remiantis demografinių pokyčių tyrimu.

Tyrimą atlikę mokslininkai teigė, kad susirgimų skaičiaus didėjimas susijęs su ilgėjančia gyvenimo trukme ir amžiaus piramidės pokyčiais visame pasaulyje.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4458 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Prostatos vėžys yra labiausiai tarp vyrų paplitęs vėžys, sudarantis apie 15 proc. atvejų. Dažniausiai jis atsiranda po 50 metų amžiaus ir dažnėja vyrams senstant. Kadangi besivystančiose šalyse gyvenimo trukmė ilgėja, prostatos vėžio atvejų skaičius taip pat didėja, teigė mokslininkai.

 

Mokslininkai taip pat teigė, kad sveikatos priežiūros institucijos besivystančiose šalyse turi skatinti ankstyvesnę patikrą, nes liga dažnai diagnozuojama per vėlai, kad būtų galima skirti veiksmingą gydymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: