Blaivumas akimirksniu. Sukurta stebuklinga priemonė  (2)

Hidrogelio naudojimas leidžia perkelti alkoholio skaidymo procesą iš kepenų į virškinimo sistemą, todėl išvengiama neigiamų pasekmių.



© Couleur (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/champagne-party-alcohol-drink-3515140/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blaivumas akimirksniu. Sukurta stebuklinga priemonė. Mokslininkai atrado būdą, kaip alkoholio vartojimą padaryti mažiau kenksmingą organizmui. Tai bus įmanoma dėl specialaus hidrogelio, kuris gali skaidyti alkoholį skrandyje, užkirsdamas kelią apsinuodijimui alkoholiu.

Tarptautinė mokslininkų komanda iš Šveicarijos, Kinijos, Ispanijos ir Belgijos pateikė duomenis iš šio naujo gydymo bandymų. Dėl eksperimentų, atliktų tiek in vitro, tiek su pelėmis, mokslininkai yra įsitikinę, kad hidrogelis gali neutralizuoti alkoholį ir padėti išvengti daugumos neigiamų alkoholio vartojimo pasekmių.

Hidrogelio gamybai naudojamas įprastas išrūgų baltymas beta-laktoglobulinas. Po ilgo virimo baltymai paverčiami ilgomis plonomis skaidulomis arba fibrilėmis, į kurias įpilama vandens ir druskos kaip tirpikliai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, žaidimų kėdės su masažo funkcija, 3D spausdintuvai, lituoklio antgaliai, masažuokliai ir uodų gaudyklės (Video)
3052 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučia SUP irklentė

2) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

3) „Artillery SW X4 Pro“ - 3D spausdintuvas

4) „Drillpro“ - 10 vnt. T12 tipo lituoklio antgalių rinkinys

5) „KONKA A1-8D“ daugiafunkcis giluminių raumenų masažuoklis

6) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

Išsamiau

Tada gautas želatinos mišinys pridedamas prie kelių katalizatorių, reikalingų alkoholiui suskaidyti, įskaitant gliukozę ir geležies bei aukso daleles. Hidrogelis, susijungęs su alkoholiu, sukelia sudėtingas fermentines reakcijas, kurios paverčia alkoholį į acto rūgštį, kuri yra daug mažiau toksiška nei acetaldehidas.

Kaip veikia hidrogelis?

Acetaldehidas, dalinis etanolio skilimo produktas, susidaro normalios alkoholio apykaitos metu kepenyse. Padidėjęs šios medžiagos kiekis kenkia kepenims ir sukelia sveikatos problemų. Hidrogelio naudojimas leidžia perkelti alkoholio skaidymo procesą iš kepenų į virškinimo sistemą, todėl išvengiama neigiamų pasekmių.

 

Eksperimento metu hidrogelis buvo išbandytas su graužikais, kurie vieną kartą arba reguliariai 10 dienų vartojo alkoholį. Pavartojus vieną etanolio dozę, hidrogelio naudojimas sumažino alkoholio koncentraciją tiriamųjų kraujyje po 30 minučių 40 %, o po penkių valandų – 56 %, lyginant su kontroline grupe. Be to, vartojusiems hidrogelį mažiau kaupėsi kenksmingas acetaldehidas ir susilpnėjo streso reakcijos kepenyse, o tai atsispindėjo geresniuose kraujo rodikliuose.

Pelių, kurios buvo girdomos alkoholiu 10 dienų, rezultatai parodė etanolio kiekio kraujyje sumažėjimą ir ilgalaikį gydomąjį poveikį. Pelės numetė mažiau svorio, mažiau kentė kepenys ir kiti vidaus organai, o tai prisidėjo prie lipidų apykaitos ir kraujo rodiklių pagerėjimo.

Perspektyvos

 

Mokslininkai jau siūlo skirtingus šio produkto naudojimo žmonėms modelius. Pavyzdžiui, geriant hidrogelį prieš vartojant alkoholį arba jo metu, bus galima išvengti etanolio kiekio padidėjimo kraujyje ir destruktyvaus acetaldehido poveikio.

Ši priemonė gali būti naudinga tiems, kurie nėra pasiruošę visiškai atsisakyti alkoholinių gėrimų, bet vis tiek nori turėti gerą sveikatą. Be to, būsimuose klinikiniuose tyrimuose mokslininkai planuoja išbandyti galimybę naudoti hidrogelį gydymo ir profilaktikos tikslais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(1)
(65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: