Tikrai norėsite įtraukti tai į savo racioną. Atskleidė, kodėl ši daržovė tokia gera  ()

Šparagus galima valgyti ištisus metus, nes jų visada yra.



© Couleur (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/asparagus-vegetables-food-3440348/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: šparagai naudingi sveikatai. Juos valgydami sumažinsite kraujospūdį. Šparagai turi daug antioksidantų, padeda kovoti su kognityvinių funkcijų silpnėjimu, veikia kaip natūralus diuretikas.

Šparagai (smidrai) yra daržovė, kurios galima įsigyti ištisus metus. Nusipirkus šviežių šparagų, geriausia juos valgyti iš karto. Jie taip pat dera su daugeliu kitų daržovių, pavyzdžiui, žirneliais ar šviežiomis bulvėmis.

„EatingWell“ aprašė visus šparagų privalumus, dėl kurių tikrai norėsite įtraukti juos į savo racioną.

Šparagų nauda sveikatai

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 130€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2 ir kt. („SkyEcho FreeONE Pro“)
3265

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Šioje daržovėje gausu maistinių medžiagų, kurios yra skaidulinių medžiagų, vitamino C ir folio rūgšties šaltinis.

Šparagai taip pat yra puikus vitamino K, kuris būtinas kraujo krešėjimui ir kaulų sveikatai, šaltinis.

Nacionalinio sveikatos instituto (NIH) duomenimis, šparaguose yra chromo – mikroelemento, kuris gali padidinti insulino gebėjimą pernešti gliukozę iš kraujo į ląsteles. Tai naudinga, jei stebite cukraus kiekį kraujyje.

Jis gali padėti sumažinti kraujospūdį

Šparaguose yra kalio, kuris yra svarbi maistinė medžiaga širdies, kaulų, inkstų ir nervų sveikatai palaikyti, patikino JAV Nacionalinis sveikatos institutas.

 

Šioje daržovėje taip pat yra junginio, vadinamo asparaptinu, kuris gali padėti pagerinti kraujotaką ir savo ruožtu sumažinti kraujospūdį.

Turi daug antioksidantų

Šparagai yra viena iš populiariausių daržovių dėl savo gebėjimo neutralizuoti ląsteles pažeidžiančius laisvuosius radikalus.

Šparagai taip pat gali padėti sulėtinti senėjimo procesą ir sumažinti uždegimą.

Gali būti smegenų stimuliatorius

Dar viena šios pavasarinės daržovės savybė yra ta, kad ji gali padėti žmogaus smegenims kovoti su kognityvinių funkcijų silpnėjimu.

Kaip ir lapiniuose žalumynuose, šparaguose yra folatų, kurie veikia kartu su vitaminu B12, esančiu žuvyje, paukštienoje, mėsoje ir pieno produktuose, todėl, kaip rodo 2021 m. atliktas tyrimas, atitinkamai sumažėja kognityvinių funkcijų sutrikimo rizika.

 

Natūralus diuretikas

Remiantis 2024 m. žurnale „Foods“ paskelbta apžvalga, šparaguose yra junginių, kurie veikia kaip natūralus diuretikas, didina šlapimo srovę ir padeda organizmui atsikratyti druskų pertekliaus.

Tai ypač naudinga žmonėms, kenčiantiems nuo edemos – skysčių kaupimosi organizmo audiniuose – ir tiems, kurie turi aukštą kraujospūdį ar kitų su širdimi susijusių ligų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()