Pilvo pūtimas, rėmuo, apsinuodijimas. 5 maisto produktai, kurių nereikėtų valgyti tuščiu skrandžiu  ()

Ko negalima valgyti tuščiu skrandžiu, kad nepakenktumėte savo sveikatai, pasakojo dietologė.



© silviarita (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/woman-belly-stomachache-heart-3186730/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: ryte tuščiu skrandžiu nevartokite marinuotų agurkų, aštraus ir rūgštaus maisto, citrusinių vaisių, saldumynų, saldžių gėrimų ir alkoholio. Visa tai gali sukelti pilvo pūtimą, rėmenį ar net apsinuodijimą. Tuščiu skrandžiu patariama valgyti kiaušinius arba liesą mėsą, pavyzdžiui, kalakutieną. Taip pat geri pusryčiai bus grūdai, sorų ar grikių košė, į kurią galima įmaišyti uogų. Prie sūrių patiekalų galite pridėti žalių arba šiek tiek troškintų daržovių.

Pusryčiai yra labai svarbus valgis, kuris gali suteikti energijos visai dienai arba, priešingai, sukelti sunkumą skrandyje.

Mitybos specialistė Liudmyla Gončarova agentūrai UNIAN papasakojo, koks yra idealus „pirmasis“ gėrimas ir kokią reakciją gali sukelti tam tikrų maisto produktų vartojimas.

Prisiminkite, ko nereikėtų valgyti tuščiu skrandžiu, kad išvengtumėte blogos savijautos.

Kodėl ryte turėtumėte gerti vandenį

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 7,37€! Nuo saulės įkraunamos išorinės baterijos, belaidės ausinės su LED ekranais, išmanieji judesio davikliai, belaidės pompos ir įrankiai
3174 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

2) „Drillpro“ - 18V 280Nm suktukas, be baterijų

3) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

4) „MUSTOOL MT005/MT005PRO“ - multimetras

5) „BlitzWolf BW-FYE16“ - belaidės ausinės su įspūdingu LED ekranu ir ANC

6) „SONOFF SNZB-03“ - 2 vnt., išmanieji judesio davikliai

Išsamiau

Ekspertė pažymėjo, kad apskritai pirmas dalykas, kurį turėtume vartoti ryte, yra vanduo.

Juk bet koks kitas gėrimas keičia rūgščių ir šarmų pusiausvyrą. Rūgštinė–šarminė aplinka – tai pusiausvyra, kurioje palaikome biocheminių reakcijų veikimą. Jei patenka bet koks maistas ar bet koks gėrimas, jis pakeičia šią rūgščių ir šarmų pusiausvyrą.

Ryte staiga atsiradusi saldi ar rūgštinė aplinka dirgina gleivinę ir tai bus didelis stresas žmogaus organizmui, aiškina Gončarova.

Todėl ryte, kad sveikata būtų gera visą dieną, gydytoja pataria išgerti dvi stiklines vandens.

Ir geriau gerti gryną vandenį, o ne kavą ar arbatą.

Ko negalima valgyti ryte tuščiu skrandžiu

 

Liudmila Gončarova pažymi, kad nėra maisto produktų, kurie tuščiu skrandžiu taptų toksinu. Svarbiausia pirmiausia organizmui duoti vandens, o po to galima valgyti pusryčius. Tačiau yra produktų, kurie gali neigiamai paveikti skrandį, jei bus suvalgyti pirmieji.

Štai ko, pasak mitybos specialistės, nereikėtų valgyti ryte tuščiu skrandžiu:

Marinuoti agurkai. Tuščiu skrandžiu neturėtumėte valgyti marinuotų agurkų, raugintų kopūstų panašių produktų. Juose yra daug druskų ir rūgščių, kurios apkrauna gleivinę.

Aštrus ir rūgštus maistas. Dar viena produktų, kurie ryte sukelia gleivinės įtampą, kategorija.

Citrusiniai vaisiai. Valgomi tuščiu skrandžiu, greipfrutai ar apelsinai skatina skrandžio rūgšties gamybą ir gali sukelti rėmenį.

Saldumynai ir saldūs gėrimai. Saldumynai ir saldūs pusryčių gazuoti gėrimai lemia svorio augimą ir sutrikdo insulino gamybą.

 

Alkoholis. Ryto nereikėtų pradėti nuo taurės vyno. Alkoholį tuščiu skrandžiu organizmas blogiau virškina, o į kraują pateks daugiau toksinų.

Ką galite valgyti tuščiu skrandžiu

Po dviejų stiklinių vandens Liudmila Gončarova pataria ryte tuščiu skrandžiu valgyti kiaušinius arba liesą mėsą, pavyzdžiui, kalakutieną. Taip pat geri pusryčiai bus grūdai, sorų ar grikių košė, į kurią galima įmaišyti uogų. Prie sūrių patiekalų galite pridėti žalių arba šiek tiek troškintų daržovių.

Iš gėrimų pusryčiams geriau gerti kokteilį su žalumynais, salotų lapais, šviežiu agurku, cukinija. Tokiame gėrime, pasak dietologės, gausu mikro- ir makroelementų, naudingų skrandžiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()