5 „blogi“ maisto produktai, kurie iš tikrųjų padeda numesti svorio  ()

Paprastai visi sako, kad jie prisideda prie svorio augimo.



© kirahoffmann (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/rosemary-potatoes-grilling-outdoors-1446677/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: numesti svorio padės riebūs pieno produktai, grūdai, kiaušiniai, bulvės ir kukurūzų spragėsiai. Baltymai ir skaidulos padeda padidinti sotumo ir pilnumo jausmą, o bulvėse esantis krakmolas kontroliuoja apetitą.

Kai kurie sako, kad šie maisto produktai yra blogi ir didina svorį. Tai netiesa, nes nė vienas produktas negali sukelti svorio padidėjimo ar sumažėjimo, jo svyravimai atsiranda dėl kasdienės mitybos laikui bėgant, rašo „EatingWell“.

Mitybos specialistai įvardijo penkis „blogus“ maisto produktus, kurie iš tikrųjų gali padėti numesti svorio.

Riebūs pieno produktai

Tikriausiai jums buvo patarta į kasdienę mitybą įtraukti neriebius pieno produktus, tačiau tyrimai parodė, kad šių pieno produktų vartojimas gali neturėti jokios įtakos svoriui.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji elektros jungikliai, endoskopai, 3D spausdintuvai, lazeriniai graviruokliai, įrankių komplektai ir 10in1 šakotuvai (Video)
3451 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Tongou Tuya Wifi DIN RAIL Switch“ - išmanusis elektros jungiklis

2) Puikios kainos endoskopas

3) „BIQU B1“ - puikios kainos 3D spausdintuvas

4) „SCULPFUN S9“ - rekordinės kainos lazerinis graviruoklis

5) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

6) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

Išsamiau

Be to, tyrime teigiama, kad riebių pieno produktų vartojimas neturi neigiamo poveikio kardiometaboliniams rizikos veiksniams ar širdies ligoms.

Be to, rauginti pieno produktai, t. y. riebus jogurtas ir varškė, iš tikrųjų gali apsaugoti organizmą nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei 2 tipo diabeto.

Grūdai, kuriuose gausu angliavandenių

Dažnai makaronai, duona ir ryžiai laikomi „blogais“ maisto produktais, kuriuos žmonės turėtų vartoti ribotai. Tačiau šiuose grūduose gausu angliavandenių ir jie gali būti sveikos mitybos dalis metant svorį.

2022 m. tyrime nenustatyta jokių skirtumų tarp svorio metimo rezultatų, kai antsvorio turintys žmonės laikėsi mažai angliavandenių turinčios, o ne subalansuotos angliavandenių dietos.

Be to, pilno grūdo angliavandeniuose, t. y. ruduosiuose ryžiuose ir kvinojoje, gausu skaidulų – maistinių medžiagų, kurios gali padėti reguliuoti apetitą ir skatinti sveiką svorį.

Kiaušiniai

 

Kiaušiniai žinomi dėl to, kad juose yra cholesterolio, tačiau jų valgymas neturi tiesioginės įtakos cholesterolio kiekiui ar širdies ligų rizikai, todėl šis maisto produktas gali būti sveika svorio metimo plano dalis.

„Viename dideliame kiaušinyje yra tik 70 kalorijų, 5 gramai riebalų ir 6 gramai baltymų, todėl tai subalansuotas mitybos priedas“, – tikinama medžiagoje.

Tyrimai su kalorijų apribojimu ir sveikais žmonėmis parodė, kad valgant kiaušinius sumažėja kūno masės indeksas (KMI).

Tyrimo autoriai šiuos rezultatus aiškina kiaušiniuose esančiais baltymais, kurie padeda padidinti sotumo ir pilnumo jausmą.

Bulvės

Ekspertų teigimu, bulvėse esantis krakmolo tipas gali padėti numesti svorio. Valgomos su saiku. Bulvėse yra atsparaus krakmolo – tam tikros rūšies angliavandenių, kurie „priešinasi“ virškinimui ir kontroliuoja apetitą.

 

„2020 m. tyrime nustatyta, kad bulvių valgymas slopina apetitą ir sumažina trumpalaikį maisto suvartojimą. Be to, derinant bulves su daug baltymų turinčiu maistu padidėja sotumas ir sumažėja alkis. Todėl prie bulvių pridėkite daug baltymų turinčių maisto produktų, pavyzdžiui, pupelių, kiaušinių, pieno produktų ar vištienos, kad valgis būtų palankus lieknėjimui“, – patariama leidinyje.

Kukurūzų spragėsiai

Kai kurie gali manyti, kad kukurūzų spragėsiai yra „blogas“ užkandis, tačiau tai sveikas, daug skaidulų turintis ir mažai kalorijų turintis neskaldytas grūdas.

Viename puodelyje spragėsių yra tik 30 kalorijų ir 1 gramas skaidulinių medžiagų.

 

„Nors tyrimų apie spragėsių naudą lieknėjant nėra daug, viename tyrime buvo lyginamas trumpalaikis sotumo jausmas valgant neriebius spragėsius ir traškučius ir nustatyta, kad žmonės, valgę spragėsius, jautė mažesnį alkį, buvo labiau patenkinti ir teigė, kad apskritai suvalgė mažiau maisto“, – pažymima leidinyje.

Tačiau valgant kukurūzų spragėsius verta atkreipti dėmesį į kitus priedus, tokius kaip sviestas, karamelė ar šokoladas, nes jie gali pridėti daug kalorijų ir riebalų, o tai nepadės lieknėti.

Kokie kiti maisto produktai gali padėti numesti svorio

Žolelės ir prieskoniai gali būti naudingi metant svorį. Pasirodo, jie gali slopinti potraukį maistui, palaikyti virškinimą ir padėti organizmui medžiagų apykaitos metu.

Tarp tokių prieskonių ir žolelių gali būti ciberžolė, rukola, cinamonas, mėta ir kt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()