Lietuviams bus šokas. Ši daržovė gali sukelti skrandžio opą  ()

Pomidorų vartojimas gali padidinti skrandžio opų atsiradimo riziką.



© RitaE (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/tomatoes-cocktail-tomatoes-red-2559809/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patarimas: pomidorų vartojimas gali padidinti skrandžio opų atsiradimo riziką. Rūgščių kaupimasis virškinimo trakte prisideda prie pepsinių opų išsivystymo. Maisto produktai, kuriuose yra didelė rūgšties koncentracija, dar labiau prisideda prie šio rūgšties kaupimosi, o pomidorai yra vienas iš tokių maisto produktų. Jeigu jaučiate nemalonius virškinamojo trakto simptomus, pomidorų verčiau atsisakykite.

Pomidorų vartojimas gali būti kenksmingas. Tai rodo JAV Nacionalinio diabeto, virškinimo ir inkstų ligų instituto atliktas tyrimas, kurio rezultatus skelbia „HealthDigest“.

Fantastiškos Android planšetės tik 73€! Beprotiškas kainos ir kokybės santykis („V61“)
2771

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Geros savybės ir kokybė

Išsamiau

Mitybos specialistai atkreipia dėmesį, kad net 6 proc. amerikiečių kenčia nuo skrandžio opų arba pepsinių opų. Kai kuriems žmonėms skrandžio opas gali lydėti nemalonūs virškinamojo trakto simptomai, o tam tikri maisto produktai gali tik pabloginti padėtį – ypač pomidorai.

„Rūgščių kaupimasis virškinimo trakte prisideda prie pepsinių opų išsivystymo. Maisto produktai, kuriuose yra didelė rūgšties koncentracija, dar labiau prisideda prie šio rūgšties kaupimosi, o pomidorai yra vienas iš tokių maisto produktų“, – sako ekspertai.

Jie taip pat įspėja, kad pomidorų valgymas gali padidinti riziką susirgti pepsinėmis opomis, tačiau jie gali veikti ir prieš tuos iš mūsų, kurie jau serga šia liga.

 

„Jei pomidorai reguliariai sukelia jums skrandžio problemų, išbraukite juos iš savo raciono. Yra maisto produktų, kurie, kaip žinoma, yra naudingi skrandžio opomis sergantiems žmonėms. Tai maisto produktai, kuriuose yra probiotikų, pavyzdžiui, tempe, kimči arba jogurtas. Skirtingai nei pomidorai, raudonosios paprikos yra dar vienas puikus pasirinkimas, nes jos turi apsauginių savybių nuo skrandžio opų“, – teigia mokslininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()