Scena tarsi iš siaubo filmo. Neįtikėtina, kas nutiko nusičiaudėjus  ()

Kartais čiaudulys gali būti toks stiprus, jog net apsvaigsta galva. Arba dar blogiau.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© HansMartinPaul (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/stomach-pain-infarct-medicine-2493327/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienam vyrui, kuriam neseniai buvo atlikta operacija, pradėjus čiaudėti, pilvo apačioje prasivėrė žaizda ir į išorę išlindo dalis storosios žarnos, rašo „The New York Post“.

Kaip aprašoma „American Journal of Medical Case Reports“, neįprastas incidentas įvyko, kuomet 63 metų vyras iš Floridos su žmona mėgavosi pusryčiais kavinėje. Pora buvo nusiteikusi šventiškai: tos pačios dienos rytą vyriškiui iš pilvo buvo išimtos siūlės. Prieš įvykį vyras kovojo su prostatos vėžiu, jam buvo atlikta pilvo operacija.

„Pusryčių metu vyras stipriai nusičiaudėjo, o po to sukosėjo, – aiškinama žurnalo straipsnyje. – Jis iš karto pajuto šlapumą ir skausmą apatinėje pilvo dalyje. Pažvelgęs žemyn, jis pastebėjo keletą rausvos žarnos kilpų, išsikišusių iš jo neseniai operuotos vietos.“

[EU+Kuponai] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
1751

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Ypatingai žema kaina

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Į išorę išlindusią žarną vyriškis užsidengė marškiniais, o jo žmona nedelsiant iškvietė greitąją pagalbą. Į įvykio vietą atvykę paramedikai pastebėjo „maždaug 7,6 cm ilgio vertikalų plyšį su dideliu žarnų kiekiu“, besiveržiančiu pro jį.

Laimei, floridietis daug kraujo neprarado ir buvo skubiai nugabentas į netoliese esančią medicinos įstaigą. Trys urologai chirurgai kruopščiai sugrąžino žarną atgal į pilvo ertmę, „apžiūrėjo plonąją žarną per visą ilgį ir nepastebėjo jokių sužalojimo požymių“. Tuomet medikai pilvą užsiuvo. Istorijos herojui skirti vaistai nuo skausmo. Ligoninėje jis praleido šešias dienas.

 

Nors tokie incidentai yra neįtikėtinai reti, patariama, kad paramedikai būtų mokomi, kaip gydyti atsivėrusį žarnyną. Žurnalo autoriai teigia, kad tokiu atveju reikėtų „suvaldyti matomą kraujavimą, sumažinti infekcijos riziką plaunant žarnas steriliu fiziologiniu tirpalu arba steriliu vandeniu ir uždengti atviras žarnas drėgnu, steriliu tvarsčiu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: