Netikėtas atradimas. Įvardijo, kokie žmonės dažniau turi problemų dėl alkoholio  ()

Nors patrauklumas gali būti naudingas, gražesni žmonės gali turėti daugiau problemų dėl alkoholio vartojimo, skelbia „Newsweek“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis žurnale „Journal of Economic Behavior & Organization“ paskelbtu straipsniu, dažnesnis rizikingas jaunų žmonių elgesys – pavyzdžiui, dažnesni vakarėliai ir alkoholio vartojimas – yra susijęs su didesniu fiziniu patrauklumu. O dažnesnis alkoholio vartojimas paauglystėje gali lemti didesnę alkoholio vartojimo problemų riziką vėlesniame gyvenime.

Mokslininkai tyrė 30 000 JAV jaunuolių duomenų rinkinį ir aiškinosi, kokią įtaką išvaizda turi skirtingiems elgesio tipams: gėrimui, narkotikų vartojimui, nesaugiems lytiniams santykiams, rūkymui ir nepageidaujamam nėštumui.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Smūgiams atsparios išorinės baterijos, „Xiaomi“ ausinės, maišytuvas virtuvės plautuvei, kėlikliai ir kt. (Video)
3489 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

2) „Xiaomi Air 3 SE“ - TWS ausinės

3) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija

4) 304 nerūdijančio plieno maišytuvas virtuvės plautuvei

5) „Drillpro“ - baterijos 18V įrenginiams

6) „Rogbid Tank M3“ - išmanusis laikrodis

Išsamiau

Jie nustatė, kad kuo patrauklesnis asmuo buvo paauglystėje – apklausėjo įvertintas skalėje nuo 1 iki 5 – tuo didesnė tikimybė, kad jis bus linkęs vartoti alkoholį. Tai ypač pasakytina apie patrauklias merginas, kurios, palyginti su mažiau patraukliomis bendraamžėmis, gerokai dažniau vartojo alkoholį.

„Pagrindinė mūsų išvada yra ta, kad jaunuoliai, kurie laikomi patraukliausios išvaizdos, paprastai daugiau geria ir dažniau įsitraukia į nesaikingą girtavimą, kai geriama kelias dienas iš eilės“, – teigė tyrimo bendraautorius, Norvegijos mokslo ir technologijų universiteto profesorius Colinas Peteris Greenas.

 

Įdomu tai, kad patrauklesni paaugliai rečiau rūkė, vartojo narkotikus ar turėjo nesaugių lytinių santykių. Tyrėjai daro prielaidą, kad taip gali būti dėl to, kad toks rizikingas elgesys laikomas mažiau „kietu“, o tai reiškia, kad patrauklesni paaugliai buvo mažiau linkę jame dalyvauti.

Straipsnyje taip pat atskleidžiama, kad didesnis patrauklesnių paauglių alkoholio vartojimo lygis gali paskatinti alkoholio vartojimo problemas ir vyresniame amžiuje. Ankstesni tyrimai parodė, kad alkoholio vartojimas paauglystėje yra susijęs su alkoholio vartojimo problemomis suaugus.

 

„Jaunas žmogus gali atrodyti gražus ir sėkmingas, tačiau jis taip pat gali turėti emocinį bagažą, kuris gali pakirsti jo pasitikėjimą savimi. Tai gali būti pavojingas derinys“, – sako C. P. Greenas.

Taigi, nors patrauklesni žmonės paprastai turi daug privalumų gyvenime – pavyzdžiui, sėkmingesnius darbo paieškos rezultatus ir didesnį vidutinį darbo užmokestį – patrauklumas paauglystėje gali lemti elgesį, kuris gali neigiamai paveikti jų gyvenimą suaugus, rašo „Newsweek“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()